dissabte, 15 de desembre del 2018

Atac als arbres reforestats per l'agrupació Alnus.

A principis de desembre de 2018, la reforestació que l'Alnus ha realitzat i mantingut des d'inicis de segle, ha sofert un atac vandàlic greu. Han destrossat uns 10 arbres ja ben desenvolupats, alzines de més de 10 anys.

Exemple de destrossa: tronc d'alzina trencat


La reforestació que l'Agrupació en defensa de l'entorn Alnus - Ecologistes de Catalunya va iniciar el 2001 al torrent de can Cortès, amb permís i col·laboració del Consorci del Parc de Collserola i l'Ajuntament de Sant Just Desvern ja te arbres que fan més de 4 metres d'alçada. Altres però, que s'han anat sembrant o plantant fins fa pocs anys no arriben al metre. L'Alzina i el roure són de creixement lent i costa uns 6 o 7 anys que arribin als 10mm de diàmetre de tronc, si el sòl no te nutrient abundant. 
Arbres crescuts formant l'inici de la devesa

Arbre Agulló i Guerra,








encarregat del manteniment

A finals de primavera el vocal de forestació de CEPA / Alnus i encarregat de manteniment escribia aquest breu article orgullós del resultat:
LA DEVESA DE SANT JUST DESVERN - HE TINGUT UN SOMNI

Amb molta pena, l'Arbre a retratat els arbres mutil·lats i ha iniciat les tasques de recuperació i primers auxilis, deixant un tall net als troncs per a facilitar-ne el rebrot. Els arbres del gènere quercus tenen facilitat de rebrot, també en cas d'incendi si tenen suficient arrel.
Ell diu "Quan vaig a veure els arbres tinc una sensació ambivalent, en gaudeixo, i alhora pateixo per les possibles agressions. com les mares, contentes de les filles, i alhora patint pel seu futur"





Aquests són alguns dels atemptats soferts contra les joves alzines. Si algú sap qui ha pogut realitzar aquesta destrossa, agrairíem ens ho comuniques per denunciar-lo formalment.








Qui vulgui gaudir de la devesa i o col·laborar en el seu manteniment, el diumenge 23 de desembre de 2018 a partir de les 11h hi farem una actuació.
+ info alnus@pangea.org  605782507.
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~













18 de desembre, tornem a trobar més arbres atacats, esquinçats, arrencats.
Això no té nom!!!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.