dilluns, 22 d’octubre del 2018

NOVA URBANITZACIÓ DE LA VALL DE SANT JUST

Més asfalt, ciment, talussos artificials, ampliació de carreteres, ampliació del clavegueram, enderrocament de cases junt el torrent, esbucament de les naus de can Biosca, etc. 

S'han fet i estan per fer-se encara moltes actuacions a la Vall de Sant Just. Algunes positives i altres ben negatives pel medi natural i l'harmonia i equilibri de la natura.

Propera urbanització de la Bonaigua
Alguns dels projectes urbanístics d'ordenació que s'estan desenvolupant són força impactants, per bé o per mal... com a positiu és l'enderrocament d'edificis i construccions en situació alegal del sector de can Biosca; falta per veure com quedarà quan retirin les runes i restaurin.


Runes de les naus derruïdes als entorns de can Biosca

Cal destacar també la confirmació definitiva aquesta tardor del trasllat de sostre edificatori d'una part de la Vall a altres parts del municipi, tot i que no hi ha de moment cap desclassificació de les edificacions previstes al torrent de can Candeler on es van projectar el 2006 sis blocs de pisos a tocar de la masia, ni molt menys del Pla parcial de La Bonaigua.

Ampliació i pavimentat del camí de la Vall
Aquests darrers temps s'ha estat estenent la xarxa de clavegueram per diferents punts vall amunt, entre altres per dur-la a la futura urbanització de La Bonaigua. S'estén la pavimentació del camí de la muntanya que tant volíem evitar els ecologistes, afegint el gran impacte pels grans talussos i moviments de terres que l'aco
mpanyen.


 Codi Ajuntament 08221_1 La Bonaigua
 Codi MUC 2 PPU Pla parcial urbanístic

 Dades del sector
     Superfície normativa (ha):  14.3660
     Superfície calculada (ha):  14.6224
     Edificabilitat bruta (m2st/m2):  0.24
     Densitat (htge/ha): 18.66
     Nombre habitatges:  268.00
Codi MUC Urbanitzable, Desenvolupament residencial 

Ampliació i connexió de la Ronda del camí de can Biosca

Una actuació molt negativa ha estat el desenvolupament de la nova ronda de circumval·lació que uneix el camí de can Biosca de la banda de can candeler i la de la deixalleria i que ajuda clarament a incrementar el volum circulatori de vehicles per la Vall. Doncs bé, aquesta via s'ha obert sense consultar l'equip tècnic del Parc Natural de Collserola que tenia un criteri menys agressiu a l'hora de desenvolupar-lo.

Recordem que Alnus va al·legar en el seu moment per a que no es construís el sector can Candeler ni es desenvolupés la ronda. El vial passa a ran d'unes toixoneres on podem assegurar que ja no hi tornaran els toixons.


Autor Fotos. J. Farràs
Per altra banda, volem denunciar el maltractament sistemàtic que pateixen torrents i rieres de la vall baixa amb les grans estassades anuals, en comptes de cuidar-les i esforçar-se per plantar-hi vegetació de ribera per evitar la proliferació del canyar.

Fa uns anys es va fer algun esforç en aquest sentit, però si no es fa un seguiment, i un manteniment adequat, la canya torna a aparèixer.

Autor: Arbre Agulló
L'Ajuntament de Sant Just opta per la solució fàcil i insensible. Maquinaria pesada i arrasar. A la curta potser surt més econòmic, però no a la llarga, i si les coses es fessin bé, podríem estalviar-nos paisatges desoladors com els que queden després de les actuacions de neteja de rieres.



 Aquí mostrem més exemples gràfics en 31 fotos:

 https://photos.app.goo.gl/3LPQENPh383aE5X37

 




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.