dissabte, 8 de novembre del 2014

Sant Just velocitat 30

Fa alguns dies que comprovem que s'està implementant a diversos carrers de Sant Just Desvern les zones 30, per tal de pacificar el trànsit indicant als conductors que la via asfaltada també s'ha de compartir amb els ciclistes urbans.
Aquesta és una de les mesures que Alnus - Ecologistes de Catalunya ja va proposar a principis de 2008, en el procés participatiu que va organitzar l'Ajuntament "Sant Just i la bicicleta. Quin paper volem donar a la bici en el nostre poble?"
Hem hagut d'esperar quasi 7 anys a que es realitzés aquest petit pas, però important, en un municipi amb tants desnivells i carrers estrets on no és possible segregar un carril bici a gaires llocs.
És important, per la seguretat de molts usuaris de la bici que se senten en perill, vist el comportament negligent de determinats conductors que no respecten al ciclista, quan tenen el mateix dret de circulació per la calçada l'un que l'altre.
Bé, més val tard que mai, i a l'Alnus estem contents que ho executin, encara que sigui (segons el butlletí municipal) degut a un estudi específic redactat per la Diputació.
Aquesta és tant sols una mesura, i nosaltres en proposàvem moltes més, de cara a garantitzar la mobilitat sostenible i potenciar l'ús de la bici com a vehicle urbà. En el seu moment vam realitzar un mapa-proposta amb l'objectiu de que hi hagués una interconexió segura amb els municipis veïns.
Ens agradaria que les autoritats i gestors locals ho potenciéssin.

http://alnus.pangea.org/Actualitat/Carril_bici/Projecte_carril_bici.html

"presentació web mobilitat sostenible"

--
Oleguer Farràs
CEPA /
Alnus - Ecologistes de Catalunya
Plataforma cívica per a la defensa de Collserola





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.