dissabte, 22 de novembre del 2014

Continua la destrucció de la natura dins el parc de Collserola

Fa alguns dies que les màquines arrasen de nou un altre sector del Mas Lluí, dins el pla especial de Collserola, i al límit del nou parc Natural aquest cop per a construir-hi un nou Club de pàdel. 

Destrossa de Collserola per fer un pàdel al sector Mas Lluí 2 - Foto: Anna Muñoz Curcó
Un es pregunta el sentit de tot plegat? Per una banda tenim el nou complex esportiu de can Mèlich (encara en construcció) que es menja des de fa anys un bon tros del Parc de Collserola a ran de la riera, i que entre les seves intal·lacions esportives ja inclou des del 2010 noves pistes de pàdel. Però es veu que el pàdel te tant èxit a Sant Just Desvern, que hi ha la necessitat de construir un club específic per als amants d'aquest esport, a menys d'un quilòmetre de l'altre, i també al límit del Parc Natural, carregant-se part del pre-parc inclòs en el PEPCo  o Pla Especial d'Ordenació i Protecció del Parc de Collserola.

El nou complex de Pàdel fa 10.620m2 (del carrer Comte Vilardaga a Cinta Amigó). La construcció es farà en 2 fases, la primera es preveia enllestir-la cap a març del 2015.

Maqueta del futur Club de Pàdel Sant Just, ubicat al Mas Lluí.
Evidentment, tot és legal, és degut a la voluntat del nostre govern municipal, presidit per un alcalde que alhora és el vicepresident executiu del Consorci del parc Natural de Collserola i no li tremola el dit a l'hora de signar la concessió.

S'ha de dir que la planificació urbanística des de fa molts anys, ja assignava a aquest sector un desenvolupament futur, que mai va ser qüestionat per el govern tripartit dels anys 2000. Tot i que alguns anys més tard, si van fer algun esforç per salvar altres sectors de l'altre banda de la Vall de Sant Just.

Ara l'únic que podem fer és continuar queixant-nos, i recordar que nosaltres l'Alnus, ja ho havíem advertit i estava sentenciat des de principis dels 2000 (veure Informe negatiu del Pla urbanístic del Mas Lluí * Març 2002). I que ja l'any 2006 li vam fer un enterrament simbòlic.
Plànol de la Concessió signat
De totes maneres, nosaltres insistim en la manca de transparència legal que continua sent la base de la nostra democràcia, tant municipal, com nacional, i contra la que cal lluitar des de la societat civil, exigint informació oberta a la població, amb debat, sobretot en qüestions com són l'urbanisme i la protecció de l'espai natural.

Ens temem que no serà l'últim cop que haurem de lamentar més destrucció de l'espai natural de la Vall de Sant Just. Encara hi ha diversos sectors susceptibles de ser edificats.


Oleguer Farràs
CEPA /
Alnus - Ecologistes de Catalunya
Plataforma cívica per a la defensa de Collserola
Sant Just Desvern (08960) Baix Llobregat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.