dimarts, 10 de juny del 2014

Les papallones de Collserola arriben a les escoles de Sant Just

L'exposició "Descobreix les papallones de Collserola" ha arribat a les escoles de Sant Just Desvern.

Des de finals d'abril fins a principis de juny, ha fet la volta per les escoles Canigó, Montserrat i Montseny, omplint de natura i imatges precioses i curioses els seus passadissos o entrades.

Alnus/CEPA - Ecologistes de Catalunya, impulsors i creadors de l'exposició, també ofereixen una xerrada i fotografies amb noves espècies trobades recentment i que no apareixen a l'exposició presentada el 2013 a can Ginestar.

L'Oleguer Farràs explica cadascun dels pòsters als infants.
A l'aula, projectant imatges d'ous, erugues i papallones

 La quitxalla de 3er ha gaudit força de la varietat de papallones, i les seves transformacions passant per la pupa o crisàl·lide. Tenien molta curiositat per a saber-ne més i feien moltes preguntes.






L'entrada en contacte amb les escoles
ha estat una bona nova
experiència per al grup ecologista, per compartir la sensibilitat naturalista amb els infants del poble i acostar-los la natura que tenen a tocar a la mateixa Vall de Sant Just, on es poden trobar el 85% de les 71 espècies de papallones diürnes que s'han identificat a Collserola.


L'any 2013 va ésser un dels més destacats en nombre de papallones. Cada any hi ha variacions, espècies que destaquen i altres que no papareixen o en molt baix nombre.
Hi tenim 4 espècies a la llista vermella de la UICN, considerades quasi amenaçades (Near Threatened).

Hi ha 5  papallones força populars, que podem trobar gaire bé tot l'any. Aquest gràfic mostra el nombre de comptatges de gener a desembre en que apareixen, d'un total de 23.
Comptatges realitzats al sector de can Candeler - can Biosca de la Vall de Sant Just.
L'exposició pot continuar voltant...si esteu interessats contacteu amb alnus@pangea.org

Consulteu els detalls de l'exposició 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.