dimarts, 24 de setembre del 2013

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura - Cal facilitar la mobilitat en bici

Torna la setmana de la mobilitat sostenible, però passen els anys i les administracions fan poc per promocionar i facilitar l'ús de la bici com a sistema de transport sostenible.

El municipi  de Sant Just s’afegeix a aquesta iniciativa amb diferents activitats per impulsar noves formes de mobilitat i perquè es faci servir menys el cotxe particular. La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es commemora del 22 al 29 de setembre.

Participa a la PedaladaDiumenge dia 29 de setembre
A les 10.30 h, des del Parc del Parador,

10a Passejada en bicicleta per set municipis de la comarca

Inscripcions gratuïtes de 10 h a 10.30 h en el punt de sortida. Festa final al Parc de Torreblanca amb avituallament, animació i sorteig de bicicletes entre les persones participants. Objectiu: reivindicar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu al vehicle privat i no contaminant.

Bicicletada 2013

Organitza:Ajuntaments de St Just, l'Hospitalet, Esplugues, Cornellà, St Joan Despí, St Feliu i Sant Boi.

Alguns ajuntaments com el de BCN, l'Hospitalet i Sant Joan, han treballat bastant el tema de la mobilitat en bici i han estès importants vies ciclistes en els seus municipis.
Sant Just i Esplugues encara no han traçat una connexió clara i segura fins la diagonal de Barcelona, que seria una peça clau per augmentar el nombre de ciclistes urbans, alhora que cal aplicar reformes a determinades vies i carrers que facin més fàcil i segur l'us de la bici. En aquest sentit, Alnus- Ecologistes de Catalunya vam presentar l'any 2007, una proposta per a que s'incorporés al pla de mobilitat municipal del 2008, i de la qual no sembla que l'Ajuntament de sant Just hagi pres gaire nota. Per això ens permetem recordar-lo aquesta setmana.










+ info: http://alnus.pangea.org/Actualitat/Carril_bici/Projecte_carril_bici.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.