dimecres, 7 de setembre del 2011

REFLEXIONS SOBRE EL COTXE ELÈCTRIC

A la biblioteca del poble hi ha un llibre que toca el tema del cotxe elèctric, ho fa un ingenyier (Pedro Ursuaga).
Resumeixo, la utilització a les ciutats, alliberaria de la contaminació, causant de tantes enfermetats. Pensem que com a tècnic aquest senyor vol continuar el model actual de "desarrollisme", pensa "pasem de la fabricació masiva de cotxes que consumeixen petroli a l'extensió, començan per les ciutats dels cotxes elèctrics.
Els reptes d'infrastructures és enorme.
Totes les grans empreses tenen preparats ja productes per sortir al mercat.
Conclusió: a) És millor dintre del desarrollisme els cotxes elèctrics que els que contaminen.
b) El proper any que comencen a sortir solament podem gaudir de l'alternativa els que tinguin aparcament a casa i el poden endollar a les nits (càrrega lenta).
c) Com a ecologista, trobo que el model no canvia, consum privat d'espai a les ciutats, ocupació, caravanes de cotxes, consum de material liti i d'altres en un Món limitat, dubto, dubtem que aquest model es pugui mantenir i anar creixent.
d) L'alternativa de futur viable és el transport públic, la no acumulació de persones en les ciutats, un altre model de poblament, com ja va apuntar el club de Roma el 1980.

Jordi Agulló i Guerra
+info: 
Futur del vehicle elèctric a Catalunya
Nou Opel 

1 comentari:

  1. Estic d'acord amb les teves conclusions, tot i que de la a) sembla deduir-se que els cotxes elèctrics siguin "ecològics" i que no contaminin. El fet és que consumeixen menys energia i emeten menys contaminants a l'aire, però no oblidem els residus de les bateries, l'impacte ecològic de l'extracció del liti, les emissions de les centrals elèctriques dels quals s'abastiran, etc...

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.