dimecres, 16 de març del 2011

Cal avançar en propostes ambientals a Sant Just Desvern davant les eleccions del maig 2011.

Reelaborem el Pla estratègic ambiental per al 2015 a Sant Just Desvern


S'acosten les eleccions i els partits polítics ja estan elaborant els seus programes. Des del CEPA/Alnus - Ecologistes de Catalunya oferim un munt de propostes per a una racionalització ambiental del nostre Pobleiciutat. Sant Just és capdavanter en algunes qüestions mediambientals, com la gestió dels residus, implantació de plaques solars, alentiment del desenvolupament urbanístic, etc. Tot i així,  queda molt per fer per tendir cap a un desenvolupament sostenible.
Per aquest motiu hem revisat les nostres propostes d'altres legislatures i presentem un document actualitzat. El pla estratègic ambiental per al 2015.
Entre altres propostes destaquem:

  • Campanya continuada de difusió d'informació sobre energia i consells per al seu estalvi i promoció de les energies renovables.
  • Preveure la instal·lació per a carregadors de cotxes elèctrics en les reformes urbanes i habilitar llocs nous ja aquest mateix any.

  • Els carrers del centre històric dedicar-los completament als vianants
  • Dotació de 4 policies municipals verds, amb una moto elèctrica i una gravadora o vídeo per gravar les faltes i anar fent informes, captar els infractors i avisar-los en primera instància. Als reincidents, multar-los.
  • Potenciar la minimització i el reciclatge amb campanyes continues inclòs el porta a porta. Implicar de debò el comerç local. Acord per no regalar més bosses de plàstic als comerços.

  • Reduir la propaganda privada que embruta el paisatge urbà amb cartelleres per tot arreu. I acabar amb tanta propaganda municipal i electoral, tant en cartells com en els fanals.

  • Desprogramar qualsevol sostre urbanitzable a la Vall, encara queden les reserves d'equipaments entre el Mas Lluí 2 i Can Mèlich i Can Solanes. Cal modificar el seu estatus a agrícola i forestal. No desenvolupar el pla de la Bonaigua, can Candeler 2, ni l'actual sector de la ENHER atès causaria greus problemes de mobilitat només solucionables ampliant o creant noves carreteres per Collserola. 
  • Cal ampliar els límits del parc natural de Collserola un cop es desprogramin els sectors proposats.
  • Creació de la figura legal de Refugi de fauna salvatge a la vall de manera que no es permeti la caça, excepte per a controls  de població imprescindibles i raonats del senglar o d'altres.

  • Limitar la velocitat dintre dels casc urbà a 20, 30 i 40 km/h, per tal de disminuir els sorolls i augmentar la seguretat. Conseqüentment fer complir la normativa.
  • Informar regularment sobre els problemes de la contaminació dels vehicles i els efectes sobre la salut de les seves emissions. I publicar periòdicament els resultats dels nivells de partícules al nostre municipi.

  • Estendre una bona xarxa d'aparcaments bicicletes en forma d'U invertida i implantar el bicibox de manera ocasional en fase de prova estudiant la seva ubicació ideal.

  • Cal potenciar i subvencionar l'agricultura local ecològica. A la Vall de Sant Just tenim alguns camps de conreu abandonats i altres on encara es fa producció hortícola. Cal assegurar que sigui de qualitat i ecològica i que tingui sortida al nostre municipi. L'ajuntament pot intervenir en facilitar o ajudar a desenvolupar cooperatives de consum de productes d'horta ecològics procedents de conreus locals o propers.
  • etc...
Es pot descarregar en pdf
o consultar al web:
http://alnus.pangea.org/Actualitat/Programa_mediambiental/Plaestrategicambiental2015.html
--
Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius
CEPA / Alnus - Ecologistes de Catalunya de Sant Just Desvern
Casal de joves. Av. Indústria 34. (08960) Baix Llobregat
934731641 - 647330788  /  605782507
Casal Tel/Fax: 933710252
http://alnus.pangea.org/
Bloc Opció Natura
·························································
Seu central CEPA c/ Jaume Balmes, 4 Bx (08750) Molins de Rei
Telèfons: 93 680 27 51 / 93 680 16 78  - Fax: 93 680 16 78
e-mail: cepa@pangea.org
http://cepa.cat/
http://www.ecologistes.cat/

http://www.collserola.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.