dissabte, 13 de març del 2010

Desestimen les al·legacions al projecte de camí de la Vall, es pavimentarà!

El passat desembre el CEPA- EdC vam presentar al·legacions al projecte d'arranjament del camí de Vallvidrera de Sant Just Desvern, on es proposava entre altres coses pavimentar un tram del camí, posar tanques separadores per a vianants i ciclistes, etc. A principis de març hem rebut la resposta on la conclusió és la desestimació de les al·legacions.
La resposta als temes polèmics -com és usual a les administracions- no rebat pas l'argumentació de les al·legacions, és limita a repetir la justificació del projecte.
Només diuen tenir en compte dues de les nostres propostes, si s'escau posar energies renovables per a fer funcional la bomba d'aigua que es preveu col·locar al pou de la font del Molí, al sector de can Merlès i adequar la bassa per acollir amfibis.

Senyal de 20 Kmh en el camí forestalAixí doncs, perdrem novament part de la naturalitat del camí de la Vall, que quedarà transformada en una carretereta pavimentada envoltada de tanques, afavorint la circulació de cotxes per Collserola.
Per altra banda trobem positiu que com vam proposar el CEPA, hagin indicat amb senyals de límit de velocitat a 20Kmh en els trams del camí que encara no estan pavimentats. Com dèiem, si es respecta la velocitat de 20Kmh, pràcticament no s'aixeca la pols del camí (sobretot si es compacta el ferm), i per tant no caldria pavimentar. Esperem que es facin controls per fer respectar la velocitat a Collserola

Des del nostre punt de vista, vist en conjunt el projecte aprovat ho considerem un altra oportunitat perduda en la voluntat de practicar un desenvolupament sostenible a Sant Just i a Collserola.

Oleguer Farràs

Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius
Alnus / CEPA - Ecologistes de Catalunya de Sant Just Desvern

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.