diumenge, 14 de març del 2010

La Vall de Sant Just afectada novament per les obres del transvasament del Pla Hidrològic Nacional.

Fort impacte visual en el paisatge de la VallA principis de gener de 2010, ATLL va iniciar novament i per tercer cop, obres en mig de la Vall de Sant Just, a Collserola. Aquesta vegada l'obra és situada als entorns de can Biosca i correspon a l'execució de la xemeneia d'equilibri, que anirà connectada a la conducció principal, com a dispositiu de protecció contra l'anomenat tècnicament "cop d'ariet". També suposarà un considerable impacte ambiental, un cop la instal·lació estigui a punt, està previst que es treballi sense interrupció les 24h del dia fins al juny. Segons ATLL aquesta xemeneia s'excavarà en forma de pou, amb una profunditat de 83m i 5m de diàmetre. Aquesta actuació pertany al projecte de construcció del túnel Fontsanta – Trinitat, i estaven previstes en el pla d'acció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que es van planificar en el seu moment com a alternativa al derogat Pla Hidrològic Nacional (PHN). Aquest transvasament d'aigües entre conques en l'àmbit metropolità està previst que entri en servei aproximadament a finals de l'any 2010.
Menor impacte visual amb la nevada de març
ATLL assegura haver realitzat un estudi d'impacte acústic per tal d'avaluar el soroll generat per les obres de construcció de la xemeneia. S'ha constatat que és necessari afegir una perforació prèvia de la xemeneia per tal de millorar els aspectes ambientals de la mateixa i de seguretat dels treballadors que la construiran. Han realitzat un tancament de l'obra per absorbir el soroll  que genera. Un cop s'acabi l'actuació es desmuntarà el tancament perimetral i es restituirà degudament l'entorn afectat, segons criteris del Parc de Collserola i de l'Ajuntament de Sant Just Desvern.

De moment només es coneix la proposta de restauració dels entorns de la Galeria A, però es desconeixen les d'aquest sector de can Biosca i sobretot la de l'entorn de l'obra principal on es va ubicar la gran tuneladora i que ha remogut i aplanat els entorns de riera de més d'un kilòmetre, des de l'ITV i Can Gelabert a l'Institut.

Sobre el transvasament d'ATLL x la Vall i Collserola info1 i info2  2007
Comencen les obres del transvasament al torrent de la font del rector + info Febrer 08
Visita a les obres del transvasament Besós-Llobregat a Sant Just Desvern 2008


Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius
Alnus / CEPA - Ecologistes de Catalunya de Sant Just Desvern

Casal de joves. Av. Indústria 34.
(08960) Baix Llobregat

http://www.pangea.org/alnus/

http://cepa.cat/
http://www.ecologistes.cat/

http://www.collserola.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.