diumenge, 23 de novembre del 2008

Compartim Collserola amb respecte a la natura.

Compartim Collserola amb respecte a la natura.

A la revista d'octubre de "La Vall de Verç" apareixien dos articles on es parlava de la pràctica d'activitats suposadament esportives a la vall. Un a l'apartat d'esports on un campió de trial que viu a Sant Just, reconeix sense complexes que entrena amb la seva moto en espais naturals on està prohibit perquè no hi ha espais adaptats per a la gent com ell. Per si algú no ho sap, això és un delicte per molt que ho vulgui justificar.

També la Societat de caçadors es queixa de les mesures restrictives de l'administració que no els deixen actuar amb la llibertat que ells voldrien, rememorant temps ancestrals. Aquest any per sort, han decidit fer boicot i no fer batudes del senglar. Ells que la temporada passada van abatre més de 150 aus del compte de les que els assigna el DMAH, un 77% més en el cas dels tudons. Això no es delicte també? I en canvi poden continuar caçant impunement aquesta temporada.

Són dos exemples però hi ha molts més casos de manca de respecte pel medi. Tothom es mira el melic i vol fer el que li dona la gana en espais comuns i naturals, també curses ciclistes i altres competicions, boletaires trinxadors del sòl, etc. amb el comú denominador que acaben suposant un impacte més o menys lleu o sever per al medi.

Quan som milers els usuaris d'aquest espai natural tant preuat anomenat Collserola, hauríem de fer un pensament tots plegats i deixar d'anteposar egoistament determinades formes de gaudir de la natura amb conseqüències destructives com són la ràpida erosió dels camins i corriols pel pas rodat, i el risc per la integritat dels altres quan es circula a velocitat excessiva o es dispara un tret.

Per l'altra banda l'administració acostuma a fer la vista grossa amb tot plegat, sobretot perquè a Collserola no hi ha pràcticament vigilància i es deixa fer en la mesura que ningú pren mal, o no es denuncia. El problema és clar, la conservació de la natura no és una prioritat, i a més a més, ella no vota!

* La fotografia del motorista es correspon al bosc de can Candeler el diumenge 23/11/2008

Oleguer Farràs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.