dimarts, 28 d’octubre del 2008

PARLEM CLAR !!!...

Ja patim un inici de crisi, feia anys que ho deiem, ratificant experts que ens avisaven i avisen, són independents no depenen d'un sou que els lliga a defensar l'establiment dominant. El model de vida occidental és insostenible, no podem crèixer indefinidament, a més a més condenant a la fam i a la misèria a la majoria de la població mundial. Nosaltres hem com a col·lectivitat col·laborat i col·laborem en aquest desastre humanitari, medi ambiental, consumin, ens han fet creure que és possible comprar i comprar més i més productes. Ara en plena crisi, encara ens volen fer creure que ho superarem i seguirem consumint indefinidament, nosaltres els xinesos, els indis, milions i milions més de cotxes, despesa d'energia, més carreteres, autopistes, més avions etc.
Dos escenaris es veuen per davant, mantenir la societat del desajust actual, en base a una dictadura estatal-mundial estil Xina o una governavilitat democràtica mundial que posi com a valor fonamental els drets humans, la justícia el repartiment dels bens de la Terra per assegurar els drets bàsics de menjar, ensenyament i salut a totes les persones del Món. Hi ha que canviar el paradigma del mercat com a valor suprem, el lucre, al de els drets bàsics. No es tracta de socialisme igualitari, les persones que investiguen i creen dintre dels paràmetres del be comú, no contaminar, no produir objectes negatius, especulasió, en llocs naturals, cursa d'armaments, productes innecesaris etc, han de tenir més mitjans per gaudir del seu esfoç per la humanitat. Però en general anem a una societat més senzilla, més culta, que sàpiga gaudir del temps lliure, de la natura, sense necessitat de malbaratar tans productes, cotxes, roba, productes tecnològics etc. Necessitem que tots els tècnics es posen les piles per inventar el dia a dia d'aquesta nova societat i deixen d'ésser els servidors dels destructors de la Terra.
Mal que ens pesi aquest és el panorama:
Demà els nostres néts maleiran el Món que els hem deixat.
O Gaudiran d'un Món equilibrat, senzill, net on la investigació científica estarà al servei de les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.