dijous, 9 d’octubre del 2008

I ARA QUE EL CAPITALISME HA FRACASAT, QUÈ ALTERNATIVA TENIM?

Aquest escrit fet com es fan els blocs sense correcció a primer pensament, vol aportasr la reflexió personal respecte a l'actual!!!! crisi econòmica.

Sabem cada vegada més que som un petit planeta en la immensitat de l'univers. Els mitjans de transport i comunicació han fet que sentim auquesta realitat, fa un temps es va definir com: l'aldea global. o sigui la família ampliada humana. El capitalisme com a sistema per a mi sempre ha estat un fracàs, solament ha assegurat el benestar a un màxim del 20 per cent de la població, els altres passen penúries i fam... Quina família nuclear podem veure que de 4 membres solament un menja i despilfarra, els altres moren de gana.
Ara el capitalisme ha fet fallida, no pot funcionar sense la intervenció dels poders, estats, CE, etc. i molts asseguren que no ha tocat fons la crisi. Aquesta setmana passada un economista de pretisgi i pes, analitzava la situació i deia que fins al 2.020 estaríem en crisi i apostava per: dintre d'uns anys manaran les corporacions a nivell mundial ( aquesta és l'alternativa, per mi espantòs encara s'agreujarà més la problemàtica de la famiília humana) Hi ha altres alternatives.
Cal anar a una nova societat que assegure els mínims humans: menjar, educació, sanitat, i això amb democràcia i respecte a l'entorn. Concretant cal que els estats asseguren aquests drets per sobre d'altres qüestions, cal anar a una ONU democràtica que faci d'estimul i control d'aquests drets.
LA HUMANITAT ESTEM EN UN MOMENT CLAU PER ANAR CAP A UNA ALTERNATIVA HUMANA O SEGUIR EN EL CAOS ACTUAL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.