diumenge, 24 de març del 2024

El sistema de contenidors amb xip amb absència de policia verda

 Fa 4 legislatures almenys. Les proves consten a la web d'ALNUS.


Introducció

Arran de fer la propaganda a la meva zona, reunions de la iniciativa de posar xips, targetes als contenidors. Hem de conèixer i fer conèixer que vam presentar una proposta una legislatura i després l'altra... proposant que conjunturalment, en espera de mesures generals, prohibició dels plàstics, retorn d'envasos als súpers i d'altres, al poble podem abordar la disminució de residus, mitjançant la policia municipal verda, si més no, l'efectivitat en la recollida.

PENSEM QUE SEGUIRÀ EL MALBARATAMENT D'EUROS, CALDRIA CANVIAR EL SISTEMA ACTUAL. 
 
Fa més de deu anys que el grup ALNUS vam fer la proposta en l'àmbit local de 4 policies verds que es dediquessin especialment al control dels contenidors, les caques de gos i vigilar la zona perifèrica de Collserola, o sigui vigilància de les bicicletes que degraden el parc de Collserola fent torrenteres a tot arreu. Era i és la nostra proposta, mentrestant es prenguin mesures generals que és el tema de fons, com prohibició d'envasos d'un sol ús i materials contaminants, o sigui proposem, ampolles i garrafes de vidre que es retornen. Contenidors refrigerats de llet on les persones porten el seu envàs i se serveixen. D'altres mesures, en aquesta línia, del residu mínim o gairebé zero. 

REALITAT EN L'ÀMBIT DEL POBLE

S'ha optat en l'àmbit de poble per fer contenidors amb targeta. Costos del sistema, d'entrada vaig llegir que més de 300.000 euros.  Hem de sumar els costos de contractar diverses vegades a persones voluntàries, agents cívics. Trencament   dels sistemes de tancament, costos de reparació, manteniment del sistema.

CONCLUSIÓ 

Crec, estimo més de 500.000 euros gastats.
En aquests pressupostos haurien pogut contractar uns 3 policies verds al llarg de més de 20 anys, per fer la funció anotada, control educatiu, repressiu a les persones incíviques,  no és l'ideal,  però opinem que seria més eficient, torno a repetir a l'espera que es prenguin mesures generals. 

Conclusió: Creiem que el sistema actual és una fuita d'euros sense sentit. Aquesta és la nostra alternativa. LA POLICIA VERDA
 

Arbre Colibrí de la Pau

pd: Avui matí 7 hores, una camioneta passa recollint la brossa que hi ha al terra.

9 hores, baixo l'orgànica, m'he despistat una altra vegada agafar la targeta, baixa una veïna {simpatitzant PSC} resulta que no s'obren els contenidors, diu "això és un mal rotllo".

Em diuen que hi ha hagut una trencadissa general dels bloquejos dels contenidors de targeta.

He escrit la nostra opinió... Crec que complementada deu enviar-se als mitjans, partits... No podem acceptar aquesta enorme "cagada".

bibliografia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.