diumenge, 10 de juny del 2012

El CEPA presenta un tríptic per a descobrir les papallones de Collserola


El Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius ha presentat un atractiu tríptic on es fa divulgació de la diversitat de papallones que trobem a Collserola. N'explica la biologia i l'àmbit de plantes on s'adapten i desenvolupen diverses espècies i famílies. Es fa esment a les papallones nocturnes, tot i que la majoria d'informació destaca la diversitat de les espècies diürnes.
L'autor ens mostra el tríptic "Descobreix les papallones de Collserola"

L'objectiu és donar a conèixer la biodiversitat de la serra de Collserola, i ser conscients de la importància que cada espècie per petita que sigui te, atès compleix un seguit de funcions al seu ecosistema. Les papallones són uns éssers molt fràgils, i sensibles als canvis ambientals, a més d'estar al cap de vall de la cadena tròfica.
A Catalunya es troben prop de 200 espècies de papallones, de les quals a Collserola se n'han observat una seixantena llarga, segons els estudis del Pla de Seguiment de Ropalòcers de Catalunya que es du a terme des de 1994.
Consultant la guia per identificar una papalloneta


Oleguer Farràs i Jané, ecologista i naturalista aficionat, ha estat el responsable de l'edició del tríptic, després de més de 2 anys de recerca i estudi de les papallones, fent comptatges d'espècies a diversos sectors de la Vall de Sant Just. El tríptic, per les seves reduïdes dimensions presenta 30 bellísimes fotografies de les papallones més comunes, incloent imatges de la metamorfosi d'una de les papallones més grans i maques, la Reina de la ruda.
Pyronia bathseba
La presentació del tríptic s'ha dut a terme el diumenge 10 de juny a la vall de Sant Just, en una sortida de camp del CEPA, alhora que es celebrava el 25è aniversari de l'entitat ecologista. S'ha pogut identificar 22 espècies diferents de papallones, 17 de les quals, incloses al tríptic.

El tríptic es pot descarregar gratuïtament d'internet (pdf-2.7Mb) 

--
Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius
CEPA / Alnus - Ecologistes de Catalunya de Sant Just Desvern
Casal de joves. Av. Indústria 34. (08960) Baix Llobregat
934731641 - 647330788  /  605782507
Casal Tel/Fax: 933710252
http://alnus.pangea.org/
Bloc Opció Natura
·························································
Seu central CEPA c/ Jaume Balmes, 4 Bx (08750) Molins de Rei
Telèfons: 93 680 27 51 / 93 680 16 78  - Fax: 93 680 16 78
e-mail: cepa@pangea.org

http://cepa.cat/

1 comentari:

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.