dissabte, 5 de maig del 2012

Salvem els arbres centenaris que volen talar a Sant Just Desvern


A una finca privada del carrer Catalunya cantonada Rambla, dos roures i una alzina centenaris poden ser talats si el propietari no canvia d'opinió.

La gent s'està començant a mobilitzar per denunciar i aturar la tala d'uns arbres centenaris de port majestuós. Aquest mateix dilluns es podria efectuar la desfeta.

El propietari vol dividir la finca en dos i, en la planificació d’enderrocament que ja s'ha efectuat, s’incloïa la tala dels arbres. El propietari te autorització legal, tot i que l'Ajuntament li ha fet recomanacions de no efectuar la tala defensant que es pot construir el que volen sense necessitat d'eliminar els arbres. 

2 comentaris:

  1. L'ASSOCIACIÓ DE VEINS ENTERADA DE LA DESFETA FA UNA INTERPOSICIO A L'AJUNTAMENT DEMANAN QUE POSI TRBAS A L'ACCIO DE TALAR.

    ResponElimina
  2. Estic a favor de cuidar i defensar la vida dels arbres centenaris, també entenc que l'ajuntament hauria de recompensar d'alguna manera als propietaris de la finca.

    Per altra banda, pregunto:
    1.- Hi ha un cens d'arbres centenaris i/o d'arbres protegits a Sant Just Desvern? Es tà legislat? Qui en te les competències?

    2.- Els pins i palmeres centenaris que ha havia als jardins de l'antic "Sanatori" de Bonavista / Major, es van tallar amb permís municipal?

    3.- Com es pot evitar la tala d'un arbre centenari descuidat i envoltat de runa situat en un solar municipal d'ús privat?. Que es pot fer (treballant de 8 a 17h)per protegir aquest arbre abans no sigui massa tard?

    Santjustencs pels roures i l'alzina de Catalunya/Rambla

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.