dijous, 30 de setembre del 2010

Molta participació a la 7a bicicletada i pocs ciclistes en el dia a dia.

Expectants a la sortida del Parador / Rambla
Com els darrers anys, les bicicletades que s'organitzen amb la complicitat de diversos ajuntaments del Baix Llobregat i que coordina l'entitat Bicicleta Club de Catalunya (BACC), juntament amb altres entitats col·laboradores, són tot un èxit de participació gràcies a la gran difusió i a la diversitat de detallets que s'enduen els participants, i a que l'activitat està enfocada bàsicament a l'entreteniment i no a la reivindicació dels drets dels ciclistes a circular pels carrers amb seguretat.

Sortida del Parador a Sant Just Desvern
Tot i així, també te connotacions de conscienciació ambiental, i es difon algunes de les avantatges de l'ús de la bici com a sistema de transport.
La gent surt molt il·lusionada a envair els carrers on els cotxes per un dia queden arraconats per uns minuts i han de cedir la prioritat als ciclistes.

En canvi, la realitat diària encara és diferent i cal fer moltes millores per assolir que més vehicles a motor siguin substituits per la bici.

Carrils bici deficients i poc usats
Cada cop més persones opten per l'ús de la bicicleta per anar a l'escola, la feina, a fer alguna gestió, etc. però continuen sent una gran minoria. La realitat del sistema urbà complica fer el pas d'agafar la bici, degut a tots els entrebancs i perills que es troba el ciclista. Encara no s'ha fet una tasca clau per reduir velocitats de circulació a molts trams urbans, ni s'ha establert suficients carrils bici en condicions i dimensions adequades, així com les necessàries connexions intermunicipals. La que més es troba a faltar és la connexió amb la diagonal de Barcelona. El carril bici de la diagonal sovint queda petit degut al gran tràfec ciclista i esportista... Ens agradaria no trigar gaire a notar millores en aquests aspectes, emplacem als polítics a fer feina en aquest sentit.

Oleguer Farràs

Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.