dijous, 10 de juny del 2010

El nou camí dels Ametllers

Corriol abans de ser estassat i ampliat
El camí dels ametllers, abans corriol, ha estat “restaurat” per l'Ajuntament de Sant Just, amb el patrocini d'ATLL com a compensació pels diversos impactes que provoquen la construcció del transvasament Llobregat-Besòs a la Vall. L'objectiu d'aquesta ampliació era el d'acomodar l'entorn per al pas de la gent, exclusiu per a vianants, i així facilitar l'ús com a via alternativa al camí de Vallvidrera i  per endinsar-se a la Vall.

El corriol te origen a les cases de la Beca i finalitza a la confluència dels torrents de la font del Ferro i del Rector o viceversa.
 Alguns arbres tallats a ran del camiCorriol recent estassatGràcies en part a la discussió que es va fer al Consell de Medi Ambient, el projecte que va presentar el Consorci del parc de Collserola va ser corregit parcialment, la idea inicial era crear un vial que permetés circular vehicles d'emergències i construir també una vistosa passarel·la per travessar un torrent. Per sort, i contradient els criteris del consorci s'ha fet una actuació més moderada, que ha suposat que el corriol es transformi en un camí d'1.2 m d'amplada regular, artificialitzant l'entorn a base d'estassar innecessariament una amplada d'entre 4 i 6 metres la vegetació que envolta el camí, carregant-se ocasionalment també algun arbre.
Escaletes de fusta per travessar la rieraEl més destacat i productiu de l'actuació, tot i que fa donar una petita volta, és la millora de l'accés al sector de can Fatjó, amb unes escales de fusta que faciliten el pas pel pendent pronunciat del torrent. El resultat final ja es pot veure, l'actuació a finalitzat al juny.
Per altra banda, potser cal anar pensant en el corriol que dona accés a la font del Rector i els magnífics paratges que l'envolten. El pobre corriol està molt atrotinat i li convindria una adequació del ferm del camí, en el mateix sentit que es va fer fa més de 10 anys, és a dir, sense necessitat de maquinaria pesada, una simple consolidació del terreny per evitar relliscades on el camí s'ha peraltat amb el pas del el temps.
Corriol estret per accedir a la font del RectorAquest corriol, tot i que estret, és un dels més transitats de la nostra Vall, exemplificant que el motiu pel qual és freqüentat és la utilitat del camí i la bellesa del paisatge que l'envolta, no l'amplada!

Oleguer Farràs
Alnus / CEPA - Ecologistes de Catalunya
Plataforma cívica per a la defensa de Collserola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.