diumenge, 28 de novembre del 2021

Alnus demana la renúncia del regidor de medi natural. Encontre radiofònic entre Alnus i el regidor de medi ambient de l'Ajuntament de Sant Just Desvern

Atesa la mala gestió de l'espai natural de la vall de Sant Just, bàsicament per omissió de certes actuacions a la vall, per part de l'ajuntament de Sant Just Desvern, l'entitat ecologista CEPA /Alnus - Ecologistes de Catalunya va creure oportú demanar al regidor de medi natural, el Sr. Just Fosalva que renunciés al seu càrrec per deixadesa de les seves funcions i omissió de les accions que se li havien proposat des de la entitat, reunits al febrer del 2020 i mitjançant instancies enguany, en relació a la adequació i cura de l'espai reforestat per Alnus els darrers 22 anys del torrent de can Cortès.

Una de les reunions d'Alnus al torrent de can Cortès


Aprofitant la finestra pública que suposa el programa de ràdio on participa l'Arbre Agulló, responsable de forestació d'Alnus, a l'octubre, va expressar la opinió consensuada pels activistes d'Alnus, de sol·licitar la renúncia del càrrec de regidor d'espai natural atesa la seva responsabilitat directe en no actuar davant diverses situacions.

 

Retirada de diversos pneumàtics abocats al torrent de fa anys.

Protecció del roure monumental davant les obres iniciades prop de la ITV.

Sanejar la gran branca caiguda al pi monumental de can Candeler.

Estat degradat del mirador de can Candeler.

Parking de la Miranda guanyat a l'espai natural.

Mort i assecament de molts arbres replantats a la vall en diversos sectors en diverses restauracions que s'han fet i no s'han mantingut correctament. 

 

El 8 de novembre es va emetre la trobada radiofònica on s'enfronta les posicions d'Alnus amb el regidor, i aquest es compromet a certes actuacions.

Arbre Agulló i Carol Vallverdú, versus Just Fosalva amb la moderació de Núria G. Alibau.

A partir del minut 11 aproximadament es pot escoltar els prop de 40 minuts de debat en aquest enllaç:

https://www.radiodesvern.com/programs/la-rambla/radiodesvern_podcast_26530

La retirada de pneumàtics i una neteja parcial del torrent de can Cortès s'ha realitzat a finals de Novembre, així com ja han escapçat la branca caiguda del pi de can Candeler.

 


Arbre Agulló, continua actiu en defensa del medi ambient quinzenalment a l'espai de ràdio Desvern al programa La Rambla.

El programa Magazine de tarda amb que dirigeix Núria G. Alibau compta amb la participació activa de l'activista d'Ecologistes de Calalunya, Arbre Agulló.
El programa "La Rambla" s'emet de dilluns a divendres de 17 a 19h i l'espai ecologista i de reflexió mediambiental s'emet els dimarts setmana si, setmana no, cap a les 18:10h.
Es poden recuperar els programes en el podcast de la Rambla
https://www.radiodesvern.com/programs/la-rambla

https://www.radiodesvern.com/download_podcast/radiodesvern_podcast_26619_dimarts 16/11/21

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.