dimecres, 27 de novembre del 2019

Nova tala i poda excessiva d'arbres al passeig de la Muntanya


Amb l'arribada dels primers freds de la tardor, la brigada esporgadora ha començat les feines de tala i poda de l'arbrat de Sant Just Desvern.


Aquí veiem unes fotos de com han quedat aquests grans arbres, absolutament reduïts, i en alguns casos, per patir alguna malaltia o debilitat, han estat aniquilats de soca a ran de terra, com per exemple el magnífic exemplar de la cantonada amb C/ Sant Josep, junt la paperera.

Del tram de Sant Josep fins a la rotonda de Miquel Reverter, hi ha dues als quals se'ls ha realitzat una poda important, però de moment no els han talat.

Del tros de Sant Josep cap a l'Institut han talat un petit i han deixat un parell que sí que semblen malalts.

Al final del Ple de l'Ajuntament de Sant Just Desvern de 28 de Novembre l'Enric de CEPA/Alnus - Ecologistes de Catalunya va denunciar altre cop la despreocupació de l'administració sobre els Camps Electromagnètics i les excessives tales i podes i alhora va preguntar per la reposició dels arbres tallats. Sobre el segon punt, l'alcalde va reconèixer que algunes de les actuacions que es proposen pels tècnics, són estudiades pels regidors i limitades en part per no ser tant excessives, però que quan les arrels dels arbres topen amb les canalitzacions s'aigua, gas o llum, es veuen obligats a tallar els arbres i no reposar-los igualment en els casos de voreres estretes. A més va assegurar que ara hi ha més arbres que mai
a la via pública de Sant Just Desvern i amb això es quedà satisfet.

 

Cal donar més importància a l'arbrat, si més no, la mateixa que la resta dels serveis.

No neguem pas que hi hagi més arbres a la via pública ara que fa un temps, tot i que hi ha hagut noves urbanitzacions que així ho han facilitat, tot i que destruint prèviament arbres i altra vegetació al Mas lluí per exemple, o al parc del Mil·lenari destruint també el sotabosc arbustiu, o al parc de can Sagrera, etc. El que ens temem és que ara hi ha menys massa vegetal.

Ja va sent hora que les administracions prenguin autèntica consciència de la importància que tenen els arbres a la via pública, absorbint els contaminants del medi, refrescant-nos a l'estiu graciés a la seva ombra, atraient ocells, alegrant-nos la vista, i un llarg etcètera. Els arbres petits que planten els darrers anys en alguns carrers, per molts que en posin, gairebé que només compleixen la funció estètica. Cal omplir l'espai públic d'una suficient massa arbòria i no ser tant contundent amb les estassades (si cal fent-les més sovint). Els arbres han de tenir la mateixa importància o més que la resta de serveis de subministrament, i no estar condicionats per ells. El costum de fer passar els subministraments o desaigües, pel mateix lloc on són els arbres s'ha d'acabar i racionalitzar. Els carrers són prou amples en general, per a que no siguin incompatibles els arbres amb els altres serveis.


A partir d'aquí, a l'esquerra les imatges corresponen al passat recent, capturades de Google Maps. A la dreta fotos recents...
  

















1 comentari:

  1. Control dels poders, crítica important i vital per a construir i millorar el Món.
    Molt be el control fet.

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.