dimarts, 1 de desembre del 2015

Activisme pel clima, 2a Marxa pel reclamar mesures que aturin el canvi climàtic.


La Marxa Mundial pel Clima s'ha celebrat a ciutats d’arreu del món, vol fer un crit d'alerta i fer pressió perquè els estats es comprometin amb les energies 100 % netes. A Barcelona, la manifestació ha estat organitzada pel Moviment per la Justícia Climàtica, constituït aquest mes de novembre. Una xarxa que reuneix ciutadans i entitats socials i ecologistes i que té per objectiu promoure alternatives viables al model socioeconòmic imperant i impulsar mesures de pressió als governs perquè aquests actuïn contra el canvi climàtic.
Aquest diumenge hem estat unes 5000 persones a BCN, les que hem reclamat aquest canvi -tant local com global- necessari cap a les energies netes per reduir les emissions de CO2 que causen un augment significatiu de les temperatures. En els darrers anys hi ha hagut un augment d'1ºC, i es preveu que al llarg del segle XXI augmenti fins a 2 o 3ºC més si no es prenen mesures reals com la disminució del consum d'energia fòssil i fabricació de bens.

Cal ser conscients que cada cop tindrem estius més secs i calorosos, més tempestes fortes, combinats amb hiverns menys freds, l'augment del nivell d'aigua a la costa, inundacions, refugiats climàtics, etc. tot està per veure, però ja fa temps que els canvis es comencen a notar...


Ens hi va el futur...i de moment els governants actuals són incapaços de reaccionar...potser que els canviéssim entre totes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.