dissabte, 8 de febrer del 2014

17 anys de projecte de reforestació al torrent de can Cortès (Collserola)

Una gran joia, és el que se sent al constatar el lent però efectiu créixer de les alzines i roures, que fa molts anys vam trasplantar al torrent de can Cortès, després d'haver sembrat en ampolles i garrafes aglans que havíem collit de la mateixa vall de Sant Just, i on havien nascut i desenvolupat els petits arbres un o 2 anys.
Desbrossada febrer 2014
El paisatge en un primer moment, l'any 1999 era força erm, bàsicament pasturat i amb deixius d'oliveres, ametllers i ginestes que s'anaven imposant.
Actualment, i des de fa alguns anys, les bardisses han cobert bona part dels arbres, i és necessari que fem desbrossades periòdiques per retornar la llum als joves arbres que fan de 30 cm a 3 metres d'alçada, atès en molts casos els esbarzers, les ginestes i altres brolles els cobreixen.

Petit nesprer plantat
El dissabte 8 de febrer es va fer una segona desbrossada. Els activistes de l'Alnus / CEPA - Ecologistes de Catalunya, amb la col·laboració dels voluntaris del parc de Collserola i algun col·laborador santjustenc més, vam dedicar mig matí al retrobament amb els arbres plantats fa temps. Al final, vam tornar a sembrar directament algunes aglans, i trasplantar i protegir un petit nesprer, que farà companyia als dos grans nesprers que hi ha a l'inici del torrent.
Alguns d'aquests arbres fan molt de goig, atès han pogut créixer bé, i estan consolidats. Altres en canvi, encara son petits o han patit mutilacions i vandalisme.
L'important és l'alegria que ens aporta realitzar aquesta tasca, de plantar i cuidar arbres, i alhora veure com es va transformant el paisatge amb els anys, i més que canviarà d'aquí a 15 anys, quan podrem començar a intuir i gaudir d'un petit bosquet mediterrani. 

Aquí podeu gaudir de l'àlbum de fotos de la desbrossada i la colla... així com d'anteriors activitats naturalistes...
Activitats naturalistes i ecologistes
--
Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius CEPA / Alnus - Ecologistes de Catalunya de Sant Just Desvern Casal de joves. Av. Indústria 34. (08960

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.