diumenge, 16 de desembre del 2012

Final d'any amb segona primavera

L'alegria de veure florir la natura quan no toca, no fa més que evidenciar que alguna cosa falla al nostre entorn. 
I un desig pel nou any...

Ginesta florint desembre.
És curiós que aquesta tardor a les nostres contrades ha resultat com una segona primavera per a l'entorn natural. A Collserola veiem com les alzines i altres arbres han rebrotat i fet flor, sobretot els nesprers. A finals de novembre es veia alguna flor als esbarzers. També aquest desembre comencen a florir les ginestes. 
Les papallones també ens mostren clarament la disbauxa climàtica, a mitjans de desembre normalment es compten amb els dits d'una ma les que pots trobar fent un tomb per Collserola, i aquest any en tenim més espècies i en més nombre que mai.

Nesprers florits al novembre i al desembre hi tornen.
Un no pot deixar de pensar en que els darrers anys això es va repetint, i el més probable és que el canvi climàtic cada cop es faci notar més. 

Flors d'esbarzer al novembre de 2012
Lycaena phlaeas present el desembre!
Rebrots d'alzina de tardor
Ens anuncia que els cicles naturals canvien i l'augment de temperatures any rere any anirà tirant més amunt i els canvis meteorològics seran notables. Tot això, degut a l'escalfament global per l'acció dels humans de voler continuar creixent sense aturador, i emetent en conseqüència cada cop més diòxid de carboni i altres gasos d'efecte hivernacle. 

Ja cal que els governs se n'adonin i no facin com fins ara, que miren cap a un altre lloc. Bé, els governs i tothom n'hauria d'ésser conscient. Aprofitem la conjuntura econòmica per no créixer més. El millor per a tots seria continuar decreixent al ritme que ho estem fent ja, i repartir millor el pastís per adaptar-nos als nous temps.

Aquest és el meu desig naïf per al 2013 i en endavant, a veure que hi podem fer...

Leptotes pirithous, nova generació  més tard que mai.

-- 
Oleguer Farràs
CEPA /
Alnus - Ecologistes de Catalunya
Plataforma cívica per a la defensa de Collserola
Sant Just Desvern (08960) Baix Llobregat





2 comentaris:

  1. Estic globalment d'acord, també he observat que les alzines estant creixent i més quan seguint els consells del tècnic de Collserola le he podat a un terç. La crisis i l'adaptació al canvi climàtic tenen dues sol.lucions, la que ara funciona la societat dual, un 30% que són molt rics o servidors d'aquests, un setanta per cent fora de l'economia, ara estem arribant al 40% deia un informe d'experts aquí a casa o la sol-lució de tornar a controlar els recursos bàsics, energia, sols, banca pública i repartir el treball i els euros, vivint més senzill, amb hores per gaudir de la Natura, llegir, estudiar, investigar, tenir l'hortet propi. He aquí el repte.

    ResponElimina
  2. I TOT CONTINUAPassem de la fase de criticar a ACTUAR

    Més precarització de sectors de la societat, burla dels bancs que han robat molt i han fracasat en la seva gestió. La gent emprenyada, criticant per exemple ara Rodrigo Rato un fracassat professional FMI i banquia aea el fan conseller de telefònica, que cal fer? ... canviar d'operadora donar-se de baixa de telefònica de manera masiva.
    Així cauria telefònica, el poder el tenim cal de manera conjunta utilitzar-lo.

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.