dimecres, 14 de novembre del 2012

25 N, una oportunitat de canvi.

No volem més govern amb les pitjors polítiques ambientals
Ja tornem a tenir les eleccions a la vista i és l'oportunitat de mostrar el rebuig a les polítiques antiecològiques i antisocials de l'actual govern.

Cal fer un vot crític que denunciï la forma d'actuar del govern en molts sentits, entre ells per la clatellada ambiental sistemàtica a que sotmet el nostre territori.
Des de la privatització de l'aigua, i l'horitzó de portar les aigües del Roïna a Catalunya, a l'augment de la contaminació atmosfèrica deguda al trànsit, passant per l'intent d'acabar amb la gran reserva agrícola del delta del Llobregat instal·lant el complex de l'Eurovegas, posant traves a la descentralització de la xarxa energètica, i promovent l'avanç de les línies de Molt Alta Tensió i la continuïtat de les cafeteres nuclears d'Ascó. Reduint encara més els pressupostos per a la gestió dels espais naturals i retardant l'aplicació efectiva del nou Pla especial del Parc Natural de Collserola.

Fins ara hem hagut de manifestar-nos davant de tots els governs. Cal un canvi de polítiques.
Calen polítiques que defensin la natura i no els especuladors
En fi, hi ha alternatives clares que apunten a afavorir un canvi de sistema, una preocupació real per la natura i les persones, i com no,  actuar per acabar amb la corrupció i la partitocràcia. Aquestes alternatives tenen vetat l'accés als mitjans de comunicació públics atès els partits de sempre els volen mantenir a ratlla i fora del parlament.

D'altra banda, penso que aquestes eleccions no són cap plebiscit per la independència, sinó una altra lluita de poders. Ara ja hi ha una majoria pel dret a decidir, i per tant, per continuar exigint que el poble es pugui pronunciar en una consulta o referèndum.
Qui prioritza que la nostra democràcia continuï igual te diverses opcions (bàsicament CIU, PSC, PP) que acabaran pactant entre ells com sempre, i amagant-se les vergonyes mentre rebin tant suport ciutadà.

L'únic vot útil és el coherent amb un mateix, cal consultar els programes dels partits per ajudar a decidir si tenim dubtes. L'esperança està en un canvi real socio-polític.

Oleguer Farràs

Aquí hi ha la llista de partits que podem votar a la província de Barcelona:

http://www.parlament2012.cat/ca/Candidatures/Candidatures_proclamades/Barcelona/Barcelona.htm

1 comentari:

  1. Estem situats en una nova pespectiva. CiU és majoria minoritaria ha baixat, ERC ha crescut pel dret a decidir, però es troba que per governar Catalunya Mas demana més retallades , Iniciativa- esquerra unida creixen per enfrontar-se a les retallades, neix un nou partit al Parlament que aposta per un canvi de sistema, per una societat cooperativa, per treure el poder als financers i retornar-lo al poble. Alhora que Catalunya està sota el xantatge de la crisis financera total, no poder pagar nòmines dels mestres, funcionaris etc. LA REALITAT ESTÀ SERVIDA

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.