dilluns, 7 de maig del 2012

Gràcies per salvar els arbres centenaris

La difusió que ha fet Cepa/Alnus -Ecologistes de Catalunya de la campanya per aturar la tala dels arbres centenaris i la participació ciutadana enviant correus a l'Ajuntament de Sant Just Desvern ha fet reaccionar als nostres gestors.

Avui 7 de maig, hem fet acte de presència al C/ Catalunya al voltant de les 8 del matí, les màquines ja estaven en funcionament però de seguida ha arribat la policia i el regidor d'urbanisme Sr. Pere Joan que en nom del govern municipal, ha ordenat la paralització de la tala de dos roures centenaris i una alzina de més de 80 anys, aixecant acta allà mateix davant el responsable de l'obra.  i en espera d'aprovar un decret municipal que ho aturi definitivament. El regidor alhora s'ha compromés a fer un inventari d'arbres centenaris al poble-ciutat per evitar que torni ha passar un desajust com aquest, donant  un permís d'obres sense adonar-se que volen talar arbres monumentals.
La retroexcavadora en acció


Personats enllà com a representants d'ALNUS-CEPA , hem rebut una còpia de l'acta que ha fet la guardia urbana i de paraula el compromís del regidor de fer el inventari d'arbres.

La policia aixecant acta amb el regidor i el responsable de l'obra
Agraïm doncs a la gent que va iniciar la mobilització i penjar les pancartes de socors davant dels roures, a la finca del C/ Catalunya, i que ens va fer mobilitzar a molts altres, així com les entitats com l'AAVV de Sant Just que també s'han pronunciat en contra de la tala, i sobretot a la gent que ha enviat els correus que han fet posar una mica nerviosos als responsables municipals, als que hem d'agrair la reacció final i exigir també que siguin més  rigorosos amb les seves actuacions respecte als arbres i la natura en general, alhora que vigilin al concedir certs permisos d'obra.

Esperem poder continuar gaudint d'aquests i molts altres arbres la resta de la nostra vida passejant pels carrers de Sant Just Desvern.

Jordi Agulló i Guerra i Oleguer Farràs Jané
en nom de Cepa/Alnus -Ecologistes de Catalunya.


La notícia publicada a Ràdio Desvern
http://www.radiodesvern.com/santjust/veure_noticia.htm?nid=3519&mes=5&any=2012

3 comentaris:

  1. Enhorabona per aconseguir aturat la tala.

    ResponElimina
  2. Gran noticia. Felicitats a tots plegats!

    ResponElimina
  3. Bona nit a tothom.Estic buscant ajuda i arguments per evitar que es tallin dos pins centenaris dins la finca d'un familiar. Voldria conèixer sistemes d'apuntalament, o de fixació, saber si hi ha especialistes que puguin fer un informe de perillositat sense optar necessàriament i fredament per l'opció més pràctica i fàcil.És un tema que m'està entristint molt, perquè els pins són el punt de trobada de centenars d'estornells, són l'ànima d'un jardí antic i salvatge que ningú estima però que conserva tot el paisatge sonor de la meva infantesa.

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.