dilluns, 20 de febrer del 2012

LA RESTAURACIÓ PAISATGÍSTICA DE LA VALL SANT JUST TRIGA A COMPLETAR-SE...i tu espera que ATLL està en crisi.

Riera de Sant Just pelada i embocadura del túnel d'ATLL
El passat 26 de novembre es va fer Festa de l'Arbre a la riera davant de can Melich, després de visitar l'interior de l'embocadura del túnel que travessa tot Collserola. Part dels participants vam col·laborar en la plantada de 10 arbres just al costat. Aquest gest de moment és l'únic reverdiment de tot l'entorn de la part baixa de la riera des que la gran obra d'interès general va acabar. La resta i fins la ITV està tot pla i erm, exceptuant l'entorn de can Gelabert on ha crescut de forma natural una mica de vegetació baixa. L'única actuació de moment ha estat la reurbanització del sector i la riera. L'empresa ATLL es va comprometre a restaurar-ho i ho hauríem de comprovar a principis de primavera. Per altra banda, ATLL va signar un conveni amb l'Ajuntament de Sant Just i el consorci del parc, on es comprometia a l'execució d'una restauració paisatgística dels sectors afectats per l'obra, a més de pagar 1,2 milions d'euros en concepte de compensació per arranjar altres sectors de la Vall, alguns dels quals ja s'han dut a terme parcial o totalment. El gran deute actual d'ATLL pot repercutir negativament sobre el nostre entorn si de no compleixen el conveni.
En el cas de l'entorn de la xemeneia de pressió a can Biosca simplement es va llaurar la terra, però amb les pluges ha quedat tot erm i de difícil regeneració. (foto1)
I tot això dins el Parc Natural de Collserola!!!


Oleguer Farràs i Jané

1 comentari:

  1. Podem plantar arbres fruiters o fer horts. Cal regenerar la zona. la crisi està servint pel contrari, "salvese quien pueda", quan podem utilitzar-la per fer nous llocs de treball en un Món més senzill, menys consumista però més solidari per compartir treball, espai, pisos buits, serveis, metges que hi ha a l'atur atenen a la població, aquesta és la nostra alternativa la dels rics és la precarietat de tots/es els treballadors.

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.