divendres, 24 de desembre del 2010

Pavimentació del camí de la vall i restauració de la font del molí ja en marxa

Des de fa uns mesos hem vist que la Vall de Sant Just estava novament en obres, i fins i tot el camí de la muntanya va estar tallat al trànsit rodat un temps per a realitzar les obres de pavimentació d'un tram de prova d'aproximadament 500m, des de can Marlès a can Carbonell. Ja s'en pot veure el resultat i caldrà analitzar-ne les conseqüències abans de decidir si es continua pavimentant la resta del camí de la muntanya i s'acaba convertint en una carretera, o s'arregla i compacta el ferm, tal i com vam proposar el CEPA. El que ja hem comprovat és que no es respecta la velocitat, excepte en els trams que hi ha obstacles.
Per altra banda està la molt positiva restauració dels entorns de la font del Molí, de can Marlès. Aquest espai estava molt degradat i ara realment comença a fer goig. es pot gaudir altre cop del rajolí d'aigua que fa anys va desaparèixer.

Pengem unes diapositives per a que ho veieu, tot i que recomanem més fer un passeig a peu per la Vall i veure-ho ben de prop. A sota uns comentaris de Jordi Agulló després de viure l'experiència.

http://picasaweb.google.com/alnuscepa/PavimentacioIRestauracioDeLaVallDeSantJust?feat=flashalbum#

Oleguer Farràs i Jané
CEPA / Alnus - Ecologistes de Catalunya
Plataforma cívica per a la defensa de Collserola




LA CIUTAT ÉS ASFALT

Ahir vaig veure el camí asfaltat de la vall. fa goig veure'l ,des de el punt de vista de la ciutat, aquesta és per definició asfalt, la manca d'aquest material a les ciutats produeix fang, pols es fa farragós viure. La decisió és si convertim una zona que és parc natural en ciutat, com s'està fent. Nosaltres com a ecologistes pensem que cal canviar el paradigma i anar a recuperar la Natura. El creixement de Barcelona i voltants és insostenible, ja ho deia en d'altres escrits de seguir així segons el paradigma capitalista especulatiu, Barcelona s'unirà a Mataró pel nord i a Tarragona pel sud. Ara hi ha una aturada, la crisis, però molta gent encara desitgen la recuperació segons el paradigma dominant. Cal anar a una Catalunya on la distribució de la població sigui més harmònica, on Barcelona i voltants decreixi i alhora creixin noves poblacions a les zones de l'interior.
Aquesta raó estratègica, vital per la supervivència, és la que va fonamentar la nostra argumentació en contra d'asfaltar el camí de la Vall, malgrat reconèixer que com a ciutat, fa goig.

Jordi Agulló i Guerra   

Capitalisme i futur de la Humanitat són incompatibles.
Cal construir l'alternativa.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.