dilluns, 2 de novembre del 2009

El clima no està en venda

Aquest dies -del 2 al 6 de novembre- es reuneixen a Barcelona representants de les nacions Unides al que serà la darrera ronda de negociacions abans de la Cimera de Copenhaguen de desembre de 2009, en què 192 governs han de pactar el tractat que substituirà el de Kyoto. En aquest tractat els països s’han de comprometre a reduir les emissions de CO2 i d’altres gasos hivernacle, causants de l’escalfament global del planeta.

El canvi de rumb socioeconòmic és imprescindible per aturar els efectes devastadors, sobretot als països pobres, que el món científic anuncia a mig i llarg termini. Els ecologistes ho denunciem davant la impassivitat dels governants i la majoria de la societat.
La manifestació de potser 2000 persones del passat 31 d'octubre a Barcelona n'és un exemple clar.
Mentre els representants dels països desenvolupats, fent cas als lobbys volen fer negoci amb les emissions de CO2, la resta del la humanitat amb menys recursos patirem les conseqüencies ambientals del canvi climàtic.
Ja cal que reaccionem tots plegats i ens deixem d'egoismes i materialismes.



+ info: http://elclimanoestaenvenda.wordpress.com/

Oleguer

1 comentari:

  1. Cal un revulsiu a occident, per que les persones de tot arreu actuen, lamentable, però real. la maquinària de funcionament del sistema capitalista actual, no deixa peu a la governança democrática internacional.

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.