dissabte, 24 d’octubre del 2009

Agressiva restauració de la Vall

Ja han començat les obres de restauració de la Vall després de la gran destrossa que ATLL  amb el seu gran projecte de túnels per transvasar aigua potable entre conques, va realitzar a diversos entorns de riera. D'entrada en nom de la restauració de la Vall s'ha asfaltat el tram del camí de Vallvidrera, de can Merlès cap a la Ctra. de Molins, que estava asfaltat de fa anys i en força mal estat en alguns punts. Creiem que es podia haver optat per naturalitzar el camí en comptes de convertir-lo en carretera.
Els ecologistes discrepem de les solucions adoptades, com tricompartimentar experimentalment (amb la idea que sigui definitiu per la resta del camí) un tram de 500m del camí de Vallvidrera a continuació del recentment asfaltat, formigonant la part més ample per on hauran de circular els cotxes i adaptant carril bici i vianants al lateral separats per tanques*. Lamentem que els diversos projectes de restauració previstos,  els quals taportaran moltes millores a l'entorn natural, en comptes de restaurar principalment sectors en mal estat, dediquen la majoria dels diners al ciment , asfalt, i noves infraestructures, a obrir camins amples, malmetent corriols i accessos, amb mètodes no prou curosos amb la natura. Sembla que el que interessa més a l'ajuntament sigui que es visualitzi permanentment que es fa obra pública quan nosaltres creiem que en l'entorn natural les actuacions un cop acabades hauríen de quedar bastant desapercebudes.
Un altre dels projectes de restauració revegetarà el talús del túnel obert fel 2008 al torrent de la font del Rector i es faran diverses actuacions impactants als entorns, entre altres s'obrirà un nou camí de passeig amb maquinaria pesada cap a les cases de la Beca on fins ara hi havia uns corriols.
* Veure el projecte al web de l'Ajuntament, a l'apartat Participa.

Aquest esquema és una mostra del que volen fer amb el camí de la Vall:
Oleguer Farràs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.