dijous, 10 de setembre del 2009

TAMBÉ TENIM RECEPTES PER AFRONTAR LA CRISIS

Hi ha un fort debat davant de la crisis. Tenim propostes diverses. La dreta PP, Convergència a Catalunya, proposen básicament precaritzar el treball,poder acomiadar els treballadors sense pagar res, així diuen:
Es facilitarà la creació de llocs de treball (precaritzats, lògicament). Aquesta proposta clàssica de rebaixar els costos salarials, podem caricaturalitzar-la com la via que ens porta al model xinès, 30-40 % semi-esclaus, una classe mitja al servei del sistema i rics, molts rics. 
D'altra banda està Zapatero que vol assegurar que tothom tingui almenys un mínim per viure, abans en època d'esplendor els pressupostos donaven per assegurar aquest aspecte, en aquest moment no hi ha suficients euros per assegurar subvencions. 
D'on es treuen? 
Proposa posar impostos que graven als privilegiats. 

Personalment aposto per trobar aquesta sol·lució, no podem deixar més d'un milió de persones sense cap ingrés, el problema és immediat. 
PROPOSTES CONCRETES PER ESTALVIAR I OFERIR AQUESTES SUBVENCIONS

- Reduir les despeses militars un 20%, no cal que tinguem un exèrcit estatal, formem un únic exèrcit europeu.
-Impostos a les grans fortunes. La terra i els seus béns són de tota la humanitat, si aquesta gent ,tenen un usufructe tan immens estant gaudint de recursos que són de tota la humanitat, per tant que paguen impostos és el mínim que poden fer.

- En tercer lloc si cal tenir més efectiu, podem establir barems de deducció als salaris dels funcionaris i jubilats per poder pagar i alhora construir la societat verda.

Pensem que absorbits per la conjuntura de la crisi no veiem el problema del medi natural, el canvi climàtic està creant condicions més difícils pels humans i la Natura en general. 
Per tant, es tracta d'abordar la crisi immediata que deixa al marge tanta gent i alhora construir la societat respectuosa amb el medi. 

Jordi Agulló i Guerra  10 de setembre 2009

1 comentari:

  1. El problema és que el medi ambient és de les últimes prioritats per al nostre govern, apart de la política d'aparador... Encara bo que des d'Europa hi ha normatives d'obligat compliment.

    Ara començaran amb el gran pla d'infraestructures que donarà més llocs de treball, però em temo que tindrà un fort impacte en la natura.

    Suposo que en el tercer punt podríem incloure la formació dels desocupats en tasques mediambientalment sostenibles.

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.