dimecres, 24 de juny del 2009

PROJECTE DE CREMA DE RESIDUS A SANT FELIU

El dia 12 de juny vam organitzar una conferència per explicar les conseqüències de la crema de llots de depuradora i altres residus a la cimentera de Sant Feliu. En principi hi ha que aclarir que els vents bufen per tot arreu i per tant a vegades venen cap aquí, així doncs és una problemàtica que ens afecta a la salut. Els llots de depuradora contenen metalls que al respirar-los van penetrant als nostres pulmons, es dipositen al sòl on són captats per les plantes del voltant que posteriorment mengem. L'administració argumenta que s'han posa't filtres, i que cal desfer-se dels llots.

Els experts ens avisen que les acumulacions de contaminants van afectant sobre tot als infants i a les dones, provocant al·lèrgies, asmes, i accelerant càncers que redueixen l'esperança de vida. Els habitants propers a la cimentera ja s'han vist afectats per la contaminació, les patologies abans esmentades han augmentat. Cridem als habitants d'aquest poble-ciutat que es moguin en solidaritat dels més dèbils.

Jordi Agulló
Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius
Alnus / CEPA - Ecologistes de Catalunya de Sant Just Desvern

Casal de joves. Av. Indústria 34.
(08960) Baix Llobregat

934731641 - 647330788
605782507
Casal Tel/Fax: 933710252
http://www.pangea.org/alnus/
http://cepa.cat/
http://www.ecologistes.cat/

http://www.collserola.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.