dimecres, 19 de maig del 2021

SOBRE EL NOMENAMENT A DIT DE JOSEP PERPINYÀ, COM A NOU DIRECTOR DEL PARC NATURAL DE COLLSEROLA. NP.

 

NOTA DE PREMSA

LES ENTITATS MEMBRES DE LA PCDC REBUTGEM EL NOMENAMENT IRREGULAR DEL NOU GERENT DEL CONSORCI DEL PARC NATURAL DE COLLSEROLA.

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola (PCDC) considera que, tant l’actual context d’Emergència Ambiental i Climàtica que pateix Catalunya i la regió Metropolitana de Barcelona, com la molt recent aprovació definitiva del pla especial de protecció (PEPNat de Collserola) demanen que el nomenament d’un nou director gerent del Consorci del Parc recaigui en una persona amb una preparació científica, tècnica i jurídica rellevant per afrontar els reptes que té el Parc Natural de Collserola fins l’any 2030 en la gestió de la Biodiversitat, la Connectivitat i la superació de la Fragmentació que genera el continu urbà metropolità al seu entorn.

El nomenament de l’exalcalde de Sant Just Desvern Josep Perpinyà, com a nou director gerent nomenat després de renunciar al càrrec d’alcalde “perquè el seu estat de salut no el permetia dedicar-se en aquesta funció”. I ara com a director gerent del Consorci sí, ens preguntem ?.

La Plataforma PCDC no imagina un Hospital, una Universitat, el Zoo de Barcelona o el Teatre Nacional gestionats per un polític els mèrits del qual responguin al seu exercici com a representant polític (vicepresident executiu del parc entre el 2004 i 2016)al i denuncia la manca d’ambició científica i ambiental per part del Consorci de Collserola. Anem a pitjor i donem un missatge fraudulent a la ciutadania i les noves generacions en el sentit que la formació i la capacitació no són determinants per dirigir la gestió d’un parc natural, sinó la militància en un partit polític.

La Plataforma requerirà al síndic de Greuges, a l’Oficina Anticorrupció i a la Comissió de Transparència de la Generalitat de Catalunya que revisin tot el procediment administratiu i que, si escau, S’ANUL·LI L’ADJUDICACIÓ I EL PROCEDIMENT, per tal de descartar qualsevol ombra de dubte de corrupció administrativa i de pràctica de “portes giratòries”.

La PCDC participem en el Consell Consultiu del parc i hem de rebutjar amb contundència aquest nomenament que no respon a la millor opció per garantir la gestió ambiental, sinó a maniobres de poder poc transparents.


Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola (PCDC)

Collserola a 22 de maig de 2021, dia mundial de la biodiversitat.

http://www.collserola.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.