dimecres, 8 de juliol del 2020

TORNEN A EDIFICAR LA VALL I COLLSEROLA, TOMBANT BOSC.

Finalment s'han iniciat les obres de construcció de 3 habitatges a Sant Just Desvern, al límit amb el Parc natural de Collerola, i destroçant part del bosc de pineda i alzinar que dona al carrer Rosa Sensat, al sector de can Candeler.

Fa 15 anys, Alnus - Ecologistes de Catalunya vam presentar al·legacions a aquest projecte de proposta de modificació de PGM de l'Ajuntament, que insistia en continuar edificant la vall, fins hi tot espais PEIN aleshores "protegits"
... Aquí el comunicat del 2005

Penjada pancarta a la tanca dels Jocs jovenívols, en el marc de les festes de tardor, Sant Just al carrer: 23-10-2005


ES VA APROVAR INICIALMENT LA URBANITZACIÓ DELS SEGÜENTS SECTORS:
Vegeu  el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 4393 – 27.5.2005 p15512
Proposta d'urbanització del camí de can Candeler i c/ Rosa Sensat Proposta inicial 05

Al final, es va reduir en part la edificació del projecte, però a dia d'avui encara està reservat com a sòl urbà, l'espai davant la Masia de can Candeler per a fer-hi blocs, just a tocar del torrent i la central elèctrica. Esperem que aquests no s'arribin a construir atès l'impacte encara seria més fort.
vegeu antecedents : SALVEM LA VALL


Així doncs, de moment només són tres cases al bosc del carrer Rosa Sensat, però deu ni do, el tros de bosc que han tombat.
Aquestes són les fotos de la zona a principis de Juliol, en pocs dies han excavat un gran forat buidant moltes tones de terra, pedra i arbres.



CEPA / ALNUS - Ecologistes de Catalunya

1 comentari:

  1. Davant de la problemàtica que tenim, creixement constant, principi impossible en un Món finit, COVID 19, atur, precarietat en augment, els polítics eligits pel votants eligeixen sol.lucions immediates i no viables a mig termini. Seguir construint, fent més gran Barcelona i la seva àrea metropolitana. Arreu de Catalunya hi ha espai per crèixer, aquí estem comdenant a les nostres filles i netes a un colapse total. PROPOSTA EN SÍNTESI : Invertir per fer crèixer indústries de noves energies, distribuir el treball, segons es plantejava als anys 80 del segle passat, tot això en llocs com Tortosa, Cervera Sort, llocs a estudiar fer ciutats de 200.00 persones, ciutats de de 20.000 persones i pobles de 2000 persones, anar passant a l'agricultura ecològica que donarà mes mà d'obra, seguir en esta via es creure que hi ha futur. Continuar com estem ens enfonsar-nos en un pou.
    Director d'Atapuerca, Jeremi premi novel d'economia, expertes de la comunitat internacional i milers i milers de pensadors.

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.