dilluns, 30 de setembre del 2019

Manifestació pel Clima 27S i Matinal de treballs al torrent de can Cortès 28S


El dia 27 vam participar en la manifestació per superar l’emergència climàtica, després de una eufòria tan gran que vam tenir, cinquanta anys esperant, fent articles, mogudes per crear consciència, pas previ per prendre mesures, veiem les noves generacions implicades en defensar el planeta.

Moltes més de 20000 persones vàrem participar en aquesta petita marxa dels Jardinets de Gràcia, fins a Plaça Catalunya.


 
















____________________________________________________________________________________



Alzina
El dissabte 28, a les deu del matí, vam fer una nova ESTASADA - FORESTACIÓ AL TORRENT DE CAN CORTÈS, dins el Parc Natural de Collserola. Vam fer un treball impressionant, neteja de la part baixa del torrent, amb l'ajuda de nous col·laboradors, així com la forestació de la part est del torrent, un punt més seca i envoltada d'ullastres, es van plantar més de 15 arbres, entre alzines i pins, cedits per un veí amant dels arbres, en Macario.

 La meva impressió és d’alegria, hem començat a conquerir la part més bonica del Torrent.
Estassant cada cop més amunt del torrent i retirant esbarzers


Orgullosa de plantar arbres


Colla incompleta de voluntaris de l'Alnus...en falten uns quants que marxen abans d'hora...
Vull contar una petita anècdota, al entrar al Torrent sortia una noia i el seu gos i ens va agrair el treball que fem que li permet passejar lliurement el gos per la zona. Aquest és un dels objectius de conquerir tot el Torrent fer una devesa natural (restaurada).
La zona va ésser per molt temps agrícola i estava i està en part degradada, saturada i obturada per arbres invasors i taponada de males herbes que fan una zona d’alt risc d’incendi. Al netejar la zona també evitem aquest risc, per això crec que s’hauria d’implicar l’administració.

Arbre 

30 de setembre 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.