dimarts, 30 d’abril del 2013

Acord municipal per edificar una zona verda de Sant Just Desvern, altre cop.


El passat mes de febrer, l'Ajuntament de Sant Just Desvern amb el suport de tots els grups polítics, va aprovar inicialment una proposta de pla urbanístic per edificar a una zona verda de la finca de can Sagrera 1. En aquest espai encara es conserva una part dels tradicionals conreus d'ametllers de la Vall de Sant Just, de la qual en gaudeix diversa fauna, sobretot ornitològica.
Zona verda de can Sagrera
La idea és reprogramar petits sectors dels entorns de can Ginestar, actualment urbanitzables segons el Pla General Metropolità, però no edificables cadascun, degut a les seves reduïdes dimensions. Aquests sectors es programarien com a zona verda. A canvi, es traslladaria la suma del sostre edificatori a la zona verda de can Sagrera, on s'edificaria un bloc de pisos de planta baixa+4, amb una alçada d'uns 17m.
Resulta que aquest solar i zona verda de can Sagrera l'any 2007, l'ajuntament es va comprometre a arreglar-lo segons conveni i a obrir-lo al públic per al gaudi de tothom com a zona verda. I ara, gairebé 5 anys després de l'incompliment, pretén edificar-hi.
Un cop més, l'Ajuntament no realitza cap procés de participació ciutadana convidant al veïnat afectat i la ciutadania a opinar sobre la proposta abans d'aprovar-ho. Tan sols es limita a publicar-lo oficialment un cop aprovat.
Zona verda de can Sagrera des del C/Miquel Reverter
Per altra banda, la zona verda de can Sagrera conserva en els seu subsòl restes romanes que caldrà que siguin estudiades i valorades pels experts, i aquests decidiran si cal traslladar-les o deixar-les al seu lloc; i per tant, es podria no permetre la edificació. No te sentit reprogramar un sector que no te garantida la seva edificació.
CEPA / Alnus – Ecologistes de Catalunya dona suport al veïnat que ha presentat les al·legacions i demana que no s'edifiqui aquest sector, alhora que es conservin el la mesura del possible a la zona verda tots els ametllers, que són també patrimoni cultural del poble.
+ info enllaços:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius
CEPA / Alnus - Ecologistes de Catalunya de Sant Just Desvern
Casal de joves. Av. Indústria 34. (08960) Baix Llobregat
934731641 - 647330788  /  605782507
Casal Tel/Fax: 933710252
http://alnus.pangea.org/
·····················································································
Seu central CEPA  C/ Bruc 91, 4-1 08009 Barcelona.
Telèfon 93 680 27 51 -  Fax 93 668 61 07
e-mail: info@cepa.cat
http://cepa.cat/
http://www.ecologistes.cat/

http://www.collserola.org/

3 comentaris:

  1. Els que governen són uns malalts mentals...una persona normal no insisteix a fer malament tot i de la mateixa manera una i altra vegada sense aprendre mai rés...a no ser que sigui un disminuit mental. Tenim un "sistema" polític que permet que els malals mentals s'hi instal·lin i ens ho destrueixin absolutament tot. Els polítics són la màfia del totxo que ens ha arruïnat i...no paren, no té límit la seva cobdícia. ¿UN ALTRA BLOC DE PISOS DE MERDA LA MARE QUE ELS VA PARIR??????? NO TENEN RÉS MÉS AL CAP QUE TOCHÀMEN? ABOLICIÓ DELS PARTITS POLÍTICS, LLISTES OBERTES!

    ResponElimina
  2. Doncs encara gràcies que ens enterem del tema!! Tant indignada com l'anònim d'aquí a sobre. Ja està bé! Mo ternen res més a fer que tocar els nassos. Polítics, treballeu però de veritat, només feu que enredar, teniu poca feina. Maria

    ResponElimina
  3. Construir-destruir, quina mena de civilització?...
    Hem perdut el Nord. ara vinc de visitar Buenos aires, més de 13 de milions de persones, problemes greus de tràfic, salut, sw seguretat, barris on si surts de casa a la nit probablement no tornis, alhora que argentina 35 milions d'habitants abarca tot un immens territori buit. Santiago de Xile 7 milions d'habitants anys 1970 hi habiem la mitad, tenen un smog permanent les enfermetats pulmonars augmenten considerablement, també problemes de tota mena, ambdues ciutats com Barcelona (ara s'aturat una mica, degut a la crisi) porten un ritme de creixeme nt que dobla la població cada 15 anys, UN CAOS, jo em pregunto perquè cony estan els poders públics?... com noi reorienten el creixement i el fan armònic.

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.