dimecres, 16 de maig del 2012

Els arbres centenaris en perill altre cop

L'Ajuntament cedeix i diu que no pot obligar al propietari a respectar els arbres de la seva finca.

Avui, l'Ajuntament de Sant Just Desvern ha enviat un correu als qui els va demanar que salvessin els arbres centenaris de la finca del carrer Catalunya, afirmant que no poden fer res per aturar la tala:

"L'Ajuntament està seguint el tema amb la propietat de la finca, amb la finalitat que reconsideri la intenció de talar els dos roures i desisteixi de la petició efectuada en la llicència d'obres. L'administració pública no té facultat jurídica per actuar dins de la propietat privada; en el nostre cas, conscienciats amb amb la preservació de de l'arbrat, s'ha intentat en reiterades ocasions -des que la propietat sol.licita la llicència d'obra a la finca i aquests dies quan ha iniciat els primers treballs d'obra- que consideri altres possibilitats que no comportin la tala dels dos arbres. Hem comentat el fet amb el departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat que hi pugui intervenir; la resposta resulta la mateixa que en el cas de l'administració local, és a dir, l'administració no pot intervenir en decisions com aquesta que es produeix dins d'una finca privada.
Agraïm el seu interès i els seus suggeriments en la millora del nostre Municipi. Ajuntament de Sant Just Desvern"
Està clar que l'Ajuntament no entén el que significa salvaguardar el PATRIMONI, independentment de qui sigui la "propietat". És una excusa massa fàcil dir que l'administració no pot actuar dins una propietat privada. Perquè els privats no estan al marge de les lleis. Precisament, en la Llicència d'obres és on l'administració ha de regular l'activitat del privat. És aquí on es poden posar els condicionats que calguin. Si és considera que aquests arbres monumentals són Patrimoni Local, o hi ha voluntat que així sigui, es pot condicionar la llicència d'obres que no es poden talar, és més, el propietari els ha de cuidar adequadament sota risc d'una multa considerable. Aleshores, el propietari s'ha d'ajustar als condicionants de la Llicència d'Obres. No val a dir que les Administracions són impotents. Tenen tot el poder i el deure d'actuar per a protegir el patrimoni.
_______
El proper dilluns 21 de maig es farà una reunió informativa a la sala de plens de l'Ajuntament on s'explicarà quina és la situació, l'interès dels propietaris i les gestions de l'ajuntament, es mirarà d'intercedir si es possible, Cepa/Alnus -Ecologistes de Catalunya hi serem presents junt amb altres impulsors de la campanya per salvar els arbres... 
Tothom interessat en salvar els arbres està convidat a fer presència davant l'Ajuntament de 19 a 20h.
REFLEXIONS PER ACTUAR EL DILLUNS
a) Cal que l'Ajuntament faci un catàleg d'arbres de més de 80 anys a fi i efecte  que quan demanin una llicència d'obres, posi les condicions per que no tallin els arbres.
b) Cara 1 de la moneda és positiu que l'Ajuntament a donat la cara i aturat provisionalment la tala.
És negatiu que no tingui el catàleg d'arbres i hagi signat la llicència d'obres.
c) Què podem fer:
Argumentar que el dret a la propietat privada és sotmès al be comú quan hi ha interessos col.lectius, carreteres etc, el dret a la propietat privada no dona permís per exemple a contaminar el sol propi etc. Per tant nosaltres considerem que talar arbres centenaris que no molestin, ni estan malalts és atentar contra la Natura, casa de tota forma de vida, humans, animals, arbres etc. Per tant demanem als propietaris que reconsiderin la situació, subsidiariament si no ho fan proposem fer una campanya per declarar-los persones no grates i omplir de cartells i pancartes, ara i al llarg del temps la zona, declarant-los no grats al poble-ciutat.
D'altres accions:....
 
Jordi Agulló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.