dissabte, 25 de maig del 2024

Salvem la Vall - Unim-nos a la Manifestació diumenge 26

 900 persones ja han firmat el manifest en defensa de la Vall de Sant Just. Ara toca demostrar la força ciutadana al carrer.


 Convoquem a la ciutadania a unir-se a la manifestació diumenge 26/5/2024 11:00 h a la plaça Camoapa.

 Reacciona, Sant Just! Abans no sigui massa tard!

La Vall no està salvada!

Ara o mai! 

SALVEM SANT JUST!

 SALVEM LA VALL! 

Aturem el Pla de la Bonaigua!



 + INFO en pdf

La gestió urbanística en l'àmbit metropolità fomenta el model especulatiu urbanístic, fins al punt que tendim al col·lapse en la mobilitat, allargant els embussos en les hores punta, i encara falten per completar tres grans macroprojectes, a Finestrelles - Esplugues, el Caufec amb uns 800 habitatges i 1000 places hoteleres i oficines, Frigicoll-Bomer 550 hab. a la ctra. Reial i ben a prop, a Sant Joan Despí, 700 hab. més.Aquests desenvolupaments afectaran, sens dubte, la mobilitat de la gent de Sant Just.

La xifra d'habitants censats a Sant Just ja supera els 21200, havent-se disparat els últims anys gràcies, sobretot al desenvolupament del barri del Mas Lluí, arrencat també, del Parc de Collserola.

L'Ajuntament vol continuar aprofitant tota reserva de sòl planificada en el tardofranquisme, malgrat el nou Pla Director Urbanístic Metropolità, en la seva aprovació inicial, descarta aquest desenvolupament, que considera hauria de ser zona verda, no edificable.

Davant un model de creixement desmesurat del poble a ciutat, cal cridar l'atenció dels nostres governants i exigir-los una transformació del model de desenvolupament. Aturem el creixement irracional i especulatiu. Tinguem en compte el canvi climàtic, a més ciment, més escalfament. Pensem en els joves de Sant Just que han de marxar obligadament, ja que pagar un habitatge a Sant Just costa un ronyó. Només un 14% dels habitants actuals del poble hi han nascut. 

Panoràmica del Pla de la Bonaigua

Davant l'opacitat de l'Ajuntament de Sant Just Desvern quant al desenvolupament i pròxima aprovació de la següent fase del Pla de la Bonaigua. Un pla que està transformant els entorns de la riera de Sant Just en un continu urbà. Malmetent i anul·lant la seva funció de connector ecològic.

Davant les mentides de xifres exorbitants de compensacions a propietaris per plans caducats, amb la intenció d'atemorir la població i continuar amb l'especulació. Ajuntament mostra un interès específic en voler aprovar, aviat, un pla que impulsa la construcció d'uns 150 habitatges, bàsicament, de luxe, afectant un entorn clau de la Vall de Sant Just, la riera, que és entrada al parc natural de Collserola, quan hi ha altres desenvolupaments previstos per als pròxims anys a Sant Just, de més de 1100 habitatges.

Davant la pressió urbanística i humana a tot l'entorn de Collserola, abocant l'espai natural al col·lapse dels seus ecosistemes i destruint les seves poblacions de mamífers com el toixó, geneta, esquirol, mustela, entre d'altres, quan fa 30 anys, encara en conservàvem poblacions. Avui dia, només fan aparicions ocasionals per la part alta de la Vall. A aquest ritme de creixement, en pocs anys els haurem extingit del parc natural.

Manifestem-nos i demostrem que els qui tenim encara, un esperit santjustenc i volem el seu bé, no estem del tot adormits!

Lema: Ara o mai, Salvem Sant Just, Salvem la Vall! 

Itinerari manifestació


Plataforma en defensa de la Vall i de la Riera de Sant Just Desvern

Plaça Camoapa és a la cantonada de l'avinguda indústria amb el carrer Salvador Espriu

https://maps.app.goo.gl/zhAqjvKRLK45aKX77


Recordem la Manifestació de 2004 per salvar la Vall, la lluita continua, els governants no aprenen dels errors del passat. Vam aconseguir salvar un bon tros de la Vall i ho podem tornar a fer sumant... Participa-hi!


 

http://alnus.pangea.org/PCDV.htm

La lluita per salvar la Vall de Sant Just ve de lluny!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.