dimarts, 9 de febrer del 2016

Felicitem Sant Just Desven, per la política d'estalvi energètic duta a terme els darrers anys

Felicitem l'Ajuntament de Sant Just pel merescut premi estatal #ciutatsostenible en la categoria #eficiència energètica

CEPA / Alnus - Ecologistes de Catalunya també volem reconèixer l'esforç que s'ha dut a terme els darrers anys en la gestió i millora energètica, alhora que esperem s'augmentin i traslladin al la seva ciutadania, contaminant-la de necessitat d'estalvi energètic particular i d'us d'energies renovables que calen potenciar-se.

El fet és que l'Ajuntament de Sant Just Desvern va rebre a Madrid el Premi Ciutat Sostenible 2015 en la categoria d’estalvi i eficiència energètica, en reconeixement a les actuacions del Pla d’Eficiència Energètica Municipal que s’han fet entre els anys 2011 i 2015. Els premis d’àmbit estatal els atorga la Fundació Forum Ambiental. L’acte de lliurament es va dur a terme a l’auditori del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, presidit per la Ministra Isabel García Tejerina, i van assistir-hi l'alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà, el regidor de Medi Ambient, Lluís Monfort, el tècnic de Medi Ambient, Ferran Rueda, i l'exregidor de Medi Ambient que va inciar el Pla d'Eficiència, Pere Orriols.  
 
Aquest Pla incloïa actuacions en tres àmbits de treball: millores de la gestió energètica municipal, mesures d’estalvi energètic i inversions de millora de l’eficiència energètica d’instal·lacions i un procés d’aprenentatge organitzacional. En els anys 2013 i 2014 es va assolir una reducció del consum energètic municipal (electricitat i gas natural d’equipaments i enllumenat) d’un 15 % respecte l’any 2012, la qual cosa comportà un notable estalvi d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de 420 tones. Les actuacions continuen amb l’objectiu de reduir un 25 % el consum energètic al període 2015-2019.   

A l'acte de lliurament del premi es va presentar el projecte amb una peça visual que resumeix les actuacions que s'han fet i els principals resultats obtinguts en eficiència energètica. Es pot veure el vídeo a youtube.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.