dimecres, 12 de març del 2014

La pista de jocs prop del Parc Europa de Sant Feliu, serà més petita.

El tema de la tranquil·litat a l'entorn del llac del Parc Europa encara està candent i pendent de solució final.
Després de diverses reunions veïnals amb els responsables dels ajuntaments de Sant Just i Sant Feliu, amb la intrèpida Dolors Puigdemont liderant la moguda, amb el suport de diverses entitats que ens hem constituït com la plataforma "Salvem el llac", tan sols hi ha una petita voluntat de canvi de projecte.
A la espera del plànol definitiu, marquem el que podria ser la proposta darrera, que hauria d'acabar executant la junta de compensació del Mas Lluí.
Semblava que a partir de la reunió amb l'ajuntament de Sant Just, tot va quedar ben encaminat, i amb acord de reduir la mida de la pista i desplaçar-la cap a la banda oposada
del solar, però sembla confirmar-se que finalment només hi ha voluntat de reduir-la longitudinalment, a uns 22x34m, de manera que només augmentarà uns 10m la distància respecte el llac.
Deixaran dues grades per seure, la tercera desapareix per col·locar una línia de baladres o plantes similars.
Faran també un talús d'uns 120cm d'alt, per amortir sorolls en els 4 metres eliminats de pista, plantats amb més arbres en tota la seva superfície i també posaran dues fonts a la plaça.


Hi havia una discrepància bàsica entre els veïns de Sant Feliu i els de Sant Just. Els primers estan per l'allunyament incondicional de la pista pavimentada, i els segons, ho acceptarien també si no endarrereix l'obra que els corre pressa, atès de moment no tenen cap zona d'esbarjo.

Per altra banda, l'Ajuntament de Sant Feliu expressa la voluntat d'arreglar el Llac un cop acabin les obres del sector, que fan que s'acumulin un excés de fangs al seu llit.
Volem recordar que tot i que ara el llac està bastant degradat, l'any 2007 es va fer un seguiment ornitològic i una recopilació d'espècies d'ocells que el visitaven, entre les que destaquem: blauet, martinet de nit, martinet blanc, bernat pescaire, ànec coll-verd, polla d'aigua, xivitona, gavina riallera, titella, cuereta torrentera, cuereta blanca, boscarla de canyar i repicatalons, així com també granotes reinetes comuns i blaves. Tot i ser un parc urbà, l'espai acollia un munt d'espècies, i esperem les pugui tornar-les a acollir totes, malgrat les molèsties veïnals que suposa la urbanització de l'entorn.

Podeu donar suport a la remodelació del projecte per minorar l'impacte a:

http://www.change.org/es/organizaciones/plataforma_salvem_el_llac_del_parc_europa

Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius
CEPA / Alnus - Ecologistes de Catalunya de Sant Just Desvern


Enllaç relacionat: 
La tranquil·litat del llac dels ànecs amenaçada per la destrucció de la zona verda annexa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.