dilluns, 6 de maig del 2013

FA UN ANY, LA MOBILITZACIÓ POPULAR VA SALVAR DOS ARBRES CENTENARIS

Roures mutilats, rebrotant
A la finca situada a la Rambla cantonada Catalunya, volien talar tres arbres quasi centenaris, van mobilitzar-se moltes persones del poble, posant pancartes, fent e-mails a l'Ajuntament, el dia que s'anava a procedir vam estar presents fent fotos que encara romanen a la WEB, va vindre el regidor i es va procedir a paralitzar la tala. Després de negociacions es va aconseguir que dos dels arbres continuessin vivint. Ara veiem que els han talat molt, comencen a sortir noves branquetes amb fulles. Nosaltres estem contents de la sensibilitat que hi ha al poble per defensar la Natura.
L'excusa per tallar els arbres era que farien massa ombra a la casa que pretenien construir fa un any. Actualment el solar està igual i no s'ha edificat res de moment.

Arran d'aquest fet el regidor Pere-Joan Deniel es va comprometre a fer un catàleg d'arbres singulars a Sant Just, repetides vegades hem preguntat com va?... la resposta ha estat que s'està fent i que ha de passar pel ple municipal i llavors es publicarà. Avui ja estem a maig de 2013, a passat un any i tornem a preguntar pel tema alhora que esperem una resposta més clarificadora.



Ara fa un any els roures estaven exuberants.
Maig del 2013

Jordi Frederic Agulló i Guerra
Oleguer Farràs Jané

--

Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius
CEPA / Alnus - Ecologistes de Catalunya de Sant Just Desvern
Casal de joves. Av. Indústria 34. (08960) Baix Llobregat
934731641 - 647330788  /  605782507
Casal Tel/Fax: 933710252
http://alnus.pangea.org/    Bloc Opció Natura
·····················································································
Seu central CEPA  C/ Bruc 91, 4-1 08009 Barcelona.
Telèfon 93 680 27 51 -  Fax 93 668 61 07
e-mail: info@cepa.cat
http://cepa.cat/
http://www.ecologistes.cat/

http://www.collserola.org/


1 comentari:

  1. Ara que la primavera està en el seu millor moment, cal tornar a reinvindicar el compromís de l'Ajuntament de fer un catàleg d'arbres singulars. No perdem el cap i pensem que és la Natura la que ens manté vius, ens alimenta, ens deixa respirar, ens dona l'aigua, el sol en definitiva la vida. El sistema organitzatiu, el liberalisme no és més que conjuntural i aviat haurem de trobar una alternativa, no podem deixar que la quarta part de la societat i entre ells els joves més del 50 % no tinguin posibilitat de treballar i cobrar un sou que permeti menjar. Això no s'aguanta

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.