dijous, 16 de setembre del 2010

Avançada la urbanització de la part baixa de la Vall de Sant Just

Estat avançat de l'edificació de protecció oficial
La urbanització de Mas Lluí 2, a la part baixa de la vall de Sant Just, ja està en fase avançada. De fet, arriba amb algun retard a causa de la crisi immobiliària, que alhora ve de la bombolla especulativa després de tanta construcció. Pel fet de no haver-hi promotors privats amb capital per desenvolupar la nova urbanització, l'Ajuntament de Sant Just Desvern es va veure forçat a endeutar-se per tirar endavant les promocions públiques dels blocs de pisos que havia sortejat abans que tot plegat esclatés. Per tant, ara per ara, només s'urbanitza la xarxa bàsica i s'edifiquen els blocs que es corresponen al percentatge públic de l'edificació privada, que segur que l'any vinent ja estaran habitats. 
La darrera zona agroforestal i refugi del ramat de bens destruïda a la Vall.
Quan s'acabin de construir els 12 blocs de 6 plantes, hi hauran uns 1700 nous habitatges, i Mas Lluí 2 serà un nou nucli urbà deslligat de Sant Just pel fet que tot l'espai natural i agrícola que encara queda fins al poble, i que actualment conserva la classificació d'urbanitzable, passarà a formar part del Parc Natural de Collserola. Tot i això, la planificació vigent encara reserva una nova carretera projectada el 2003, que travessa el bosc de can Roldan i algunes zones agrícoles fins al nucli urbà.
Recordem que una tercera part de la urbanització d'aquest Mas Lluí 2 s'ha fet dins l'actual Parc de Collserola, que perd superfície en aquest sector, però també en guanya de la part alta de la Vall de Sant Just per les requalificacions que es van fer l'any 2006.
Oleguer Farràs
Publicat a la revista Sant Feliu Respon. set/2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.