dimecres, 31 de març del 2010

AVANCEM ENERGÈTICAMENT, SANT JUST DESVERN POT SER EXEMPLAR

El passat 24 de febrer es va inaugurar la planta fotovoltaica que cobreix els terrats de l'actual escola Montserrat. Es feia així un nou pas endavant en la política municipal d'implantació d'energies renovables. Ens plau reconèixer positivament que l'ajuntament fa més que un mer gest de cara a l'aparador, i en aquesta legislatura està demostrant la iniciativa que portàvem anys demanant. El regidor Pere Orriols treballa amb interès per continuar desenvolupant projectes d'instal·lació de més plaques solars a Sant Just, descentralitzant així parcialment la necessitat de rebre l'energia elèctrica d'altres fonts molt més contaminants i allunyades, reduint així les notables pèrdues en el transport a llarga distància de les línies elèctriques.
Com a ecologistes, encoratgem a continuar endavant aquesta política de renovació energètica mal anomenada "sostenible", en un poble, país i societat del tot insostenibles. I per això és important actuar més i més, i ser exemplars, millorant l'ordenança Solar, implicant la ciutadania i l'industria local dels polígons per a posar plaques als seus teulats o terrats, reduint el consum municipal, substituint l'enllumenat públic obsolet que continua il·luminant fins a dalt les façanes i el cel o els arbres, en comptes d'exclusivament els carrers, etc.
Oleguer Farràs i Jané

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.