dimarts, 10 de juny del 2008

S'acaba l'era del petroli?...

Aquest dijous dia 12 de juny, ens queden dos programes més a fer tocarem el tema de la crisi del petroli. L'any 2000 el barril valia 30 dòlars, ara en val 150 i diuen els experts que seguirà pujant. A Europa degut a la pujada de l'euro respecte al dòlar em notat aquesta tremenda pujada de 500 % menys, però ja veiem les conseqüències.
Nosaltres lamentem la situació pel dolor de les persones humils d'aquesta societat, però ja fa temps, més de 20 nays que anem avisant que hi ha que emancipar-nos de la dependència del petroli i passar a noves fonts d'energia, solar, fotovoltaica etc.. Potenciar el transport públic ( recordem les rodalies estant abandonades des de l'any 1980. Fabricar cotxes elèctrics, o investigar en aquest camp.
Però quina és la realitat?
Les grans companyies les petroleres fant xantatge a la societat i els governs dèbils, ho permeten. Anem caminant a un col·lapse i és lamentable que tinguem que funcionar així. Ja podríem tenir l'alternativa , bones xarxes de transport públic, cotxes, bicis i motos elèctrics, grans centras fotovoltaiques en les zones industrials, convertir la ciutats en captadores de l'energia fotovoltaica, les teulades creadores d'energia.
Ara encara estem a temps de començar aquest procés, fent un programa d'economia de "guerra", vull dir quan hi ha una guerra tot es posa al servei d'aquesta causa, doncs tenim una enorme guerra, la de destruir la Natura i desaparèixer en procesos de crisis en crisis. Esperem que aquest polítics tan irresponsables!!!... però no oblidem, que en les eleccions es donem el vot, per tant tots en som de responsables, doncs això, que entre tots entrem en una nova era d'emancipació del petroli i en conseqüencia de la Humanitat.
Aquest tema debatrem el dijous al programa, esperam les vostres suggerències per poder valorar que fem? el proper curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.