dimarts, 1 d’abril del 2008

OPCIÓ NATURA DIJOUS DIA 3 D'ABRIL

En la secció EN PROFUNDITAT

Analitzarem el tema de l'aigua

A partir del text de la federació ecologistes de Catalunya, analitzarem el per que estem en contra de la política que es porta fins ara. Sabem la crisi en la que estem, i volem beure aigua com tothom, però el camí que portem no és correcte.

L'aigua que es gasta per l'agricultura representa el 73%, al canal de la Segarra perd l'quivalent a deu vegades l'aigua que és vol trasvasar del Segre per beure a Barcelona, aquest problema ja fa temps que passa i no s'han pres les mesures ni estan projectades de sol·lucionar el tema.
El canal de la zona del Besós també perd una considerable quantitat d'aigua des de fa molts anys i no s'han pres mesures. Aquest malbaratament arrosegat anys, és el problema principal.
Les despeses d'aigua dels domicilis representa un 17 %, amb mesures que ja fa temps que diem s'estalviria un 50% d'aquest 17 per %. Doble xarxa a les cases, aljubs a les unifamiliars i blocs on sigui possible.
Actuar de manera esborrajada, obres trasvasaments etc, és seguir el camí del creixement descontrolat i del malbaratament, ens oposem rotundament.
Mesura d'urgència a Barcelona, polèmic tema que hi ha que mullar-se
- Deixar de regar 110.000 hectàrees a LLeida i pagar la subvenció corresponen als pagesos.
- Gastar el 20 milions d'euros que val el trasvasament del Segre en arranjar les fuites del canal i del Besòs. Euros que estaríen ben invertits, en senstit de futur i no ara que proposen la despesa de 20 milions d'euros per us de tres mesos.

Podeu aportar les vostres opinions per e-mail o telefonant a la ràdio el dijous 3, a les 19 trenta hores.

Jordi Agulló

1 comentari:

  1. Extret de www.e-noticies.com:-

    El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va admetre a '59 segons' que va amagar l'afer de les aigües del Segre -que va definir com "la punxada"- "fins després de les eleccions", atès que "tothom era perfectament conscient que seria un debat electoral enorme". En resposta a la periodista d'El País, Milagros Pérez Oliva, el conseller va afirmar que "vostès saben que si alguna m'ha caracteritzat ha sigut ser transparent i participatiu, però és evident que hi han moments determinats que això no és possible. Jo li puc dir que em vaig trobar davant de la obligació moral, demanada a més per diferents instàncies i governs, de mantenir el tema de la possibilitat de la punxada en el Segre fins després de les eleccions perquè tothom era perfectament conscient que seria un debat electoral enorme". "No aquest tema concret, sinó com aquest podia desencadenar", va afegir, a més de valorar que "vist després, jo crec que em vaig equivocar".

    ResponElimina

Si vols pots expressar la teva opinió en el comentari...
També pots crear una nova entrada relacionada amb l'objectiu ambientalista o crític del Bloc, enviant un correu a oleguer.farras@gmail.com, opcional afegir una foto adjunta.